Østbhutan - fortrinsvis på cykel


Dette møde kan kun ses af medlemmer og venner af De Berejstes Klub.
Hvis du er medlem og ønsker at deltage, skal du først logge ind på hjemmesiden. Du kan læse mere om hvordan du tilmelder dig et møde under hjælp.

Program

Efter en gyser med flybilletten, nåede jeg grænsen til Bhutan, hvor guide og chauffør stod klar med min mountainbike. De fleste tænker nok at rejseprogrammet står mejslet i sten når man rejser til Bhutan, men på dette foredrag fortæller jeg bl.a. om hvordan den rette guide kan flytte på 8 overnatninger, hvis det giver mening. Jeg overnattede både privat hos min guides moster, på små herberger og på nogle fine hoteller.

Der findes ikke mange flade veje i Bhutan, og et stort igangværende vejarbejde gav visse udfordringer undervejs. Cykelturen startede med en meget lang og kold nedkørsel fra Merak til Rangjung, hvor jeg overnattede på et kloster guesthouse. Jeg fortsatte nordpå gennem bjergene og små ubesøgte landsbyer, hvor jeg bl.a. overværede en af Bhutans farvestrålende festivaler med maskedans. Jeg efterlod cyklen et par dage og vandrede ind til landsbyen Omba med dens fantastiske kloster, som er bygget på klippevæggen højt over landsbyen.

Nattelivet i en mindre Bhutansk provinsby viste sig meget interessant, omend noget begrænset. Jeg besøgte naturligvis flere templer og klostre, og ved Luentze så jeg verdens største guru-statue. Flere af de landsbyer jeg cyklede igennem, havde stærke traditioner for vævning, og på vej op ad et bjerg opdagede jeg en af munkenes uventede sportsgrene.

Cykelturen var research til en klubrejse i december 2017 (uden cykel).