Borneo i februar


Ann Kledals billede

Skrevet afAnn Kledal- den08 december 2014

Tager 4 uger til malaisisk Borneo i februar. Rejser alene, hvilket er ret nyt for mig. Tænker på at flyve til Kuching og hjem fra Kota Kinabalu og derimellem tage busser. Vil også besøge Brunei. Er det realistisk på 4 uger? Nogle tips til de bedste orangutang centre både omkring Kutchng og ude i Sabah. Andre spændende oplevelser som er et must? Nogle hostels, som kan anbefales?

Henrik Schumachers billede

Hej Ann, jeg er i Kota Kinabalu den 25.02.-28.02, hvor jeg tager en tur over til Tunku Abdul Rahman Park. Det kunne være hyggelig, hvis vi mødes. Henrik

Ann Kledals billede

Hej Henrik.
Det lyder da hyggeligt. Rejser alligevel ikke alene, men med en veninde. Lander 12. febr i Kuchin og har næsten 5 uger. Stik mig dit mobilnr, hvis vi er i Kota deromkring, men måske er vi ikke nået længere end Brunei. Har du ellers nogen highlights og mustsees? Ann

Jens Tidemanns billede

Havde for 7-8 år siden 2 uger hvor jeg rejste fra Sandakan til Miri. Takket være British Airways manglende evner til at levere baggage, så spildte vi et par dage på at forsøge at finde ud af hvor den egentlig var og på at finde tøj i vores størrelse, men selv hvis alt havde fungeret, var to uger for lidt til det stykke.

Sepilok Orangutan Center var meget fint. Er svær at nå fra Kota Kinabalu, men kan nemt nås på egen hånd hvis du er i Sandakan (http://en.wikipedia.org/wiki/Sepilok_Orang_Utan_Rehabilitation_Centre)
Kom til morgen fodringen og så bliv der over frokost til eftermiddagsfodringen - det er meget mere stille og roligt når turbusserne ikke er der :-)

Andre highlights er:
- Bestig Mount Kinabalu - hvad du oplever afhænger lidt af vind og vejr - men det er en rigtig fin tur hvis vejret er med dig
- Kinabatangan floden er ret unik, da der kun er et smalt stykke skov mellem floden og plantagerne flokkes dyrene ved floden og man får nogle gode ture på floden
- Gunung Mulu skulle være ret fantastisk (http://www.mulupark.com/) vi løb desværre tør for tid inde vi kom dertil

Brunei er bestemt et besøg værd (et par dage) - men noget dyrere end Malaysia. Fra Miri kan du rejse med bus eller taxa til hovedstaden. Videre fra Brunei til Kota Kinabalu mangler der vej, men der var en fin færgeforbindelse.

Overvej at flyve hjem fra Sandakan i stedet for Kota Kinabalu. Da vi var der kostede det ikke alverden ekstra og du sparer en dag på rejsen tilbage til Kota Kinabalu.

Du kan læse mere her:
http://peregrinator.dk/fotoalbum
Vælg Brunei eller Malaysia - du er også meget velkommen til at kontakte mig direkte hvis du vil vide mere.

God tur!

Med venlig hilsen
Jens Tidemann (#316)

Ann Kledals billede

tusind tak for langt indlæg og gode rejsetips. Glæder mig allerede. Rejser med en veninde, og vi har lige købt billetter. Ud til Kuchin og hjem fra Kina Kotabalu. Vi har næsten 5 uger, for der er så meget at opleve, så der er ikke så megen stress på.
Overvejede først Kalimantan, men efter mange overvejelser og læsning på nettet valget vi alligevel den malayiske del.
Regner med kun at have håndbagage med, så bagage ikke går tabt. Ved du hvor mange kilo man må have med som håndbagage på Air Asia?

Svend Bergmanns billede

Size Dimensions: Cabin baggage should not exceed dimensions of 56cm X 36cm X 23cm.
Weight: Cabin baggage must not weigh more than 7kg