Japan togreservation?


Jørgen Retsbos billede

Skrevet afJørgen Retsbo- den01 december 2014

Land: 
Japan
Asien

Jeg og en ven har købt flybillet til et smut til Japan henover nytår. Vi har opdaget det nok er nødvendigt at reservere togbillet på Shinkansen hvis vi vil prøve den men hvordan gør man det? I hvert flad ser det ikke ud til at lade sig gøre med Japan Rail Pass men vi overvejer blot at købe en enkeltbillet fx mellem Tokyo og Kyoto for at prøve det.
Alle tips modtages med glæde - også andet vedr. Tokyo/Kyoto/Hiroshima som er de tre byer vi pt. satser på at opleve.
Rejsehilsner
Jørgen

Svend Bergmanns billede

Jeg var i Japan henover nytår for et par år siden og ja, specielt i starten af Januar rejser "det meste" af befolkningen. På trods af det fik uden problemer plads på Shinkansen Tokyo-Kyoto t/r med bestilling dagen i forvejen. Rail Pass kan betale sig hvis man skal rejse langt.

Jeg tager faktisk derud igen til Nytår i år og laver en rundtur i de Japanske Alper (udelukkende) og her er togbilletterne billigere at købe adhoc da jeg kun har ca 6 stræk på 2-4 timer hver.

Brug evt seat61.com for mere info.

Lars-Terje Lysemoses billede

Hvis I vil med toget hele vejen mellem Tokyo til Hiroshima og tilbage igen (via Kyoto), så kan det absolut bedst betale sig at købe et togpas, inden I ankommer til Japan.

Enkeltbilletter er forholdsvis dyre at købe.

Med et togpas kan I reservere pladser, når I er ankommet. Det er som regel ikke noget problem at få plads med kort varsel. Desuden er der også kupeer uden reservation, hvor man som regel kan finde plads.

At rejse er ikke et mål i sig selv. Det er derimod de menneskelige bånd, vi knytter på rejsen!

Lars-Terje Lysemoses billede

Jeg købte et togpas til en uge i januar i år og kørte netop på strækningen mellem Tokyo-Hiroshima og retur og med nogle afstikkere til De Japanske Alper og Kyoto og Nara. Prøv at sammenligne prisen på en returbillet mellem Tokyo og Hiroshima med et togpas, og jeg tror, I vil se, at det faktisk godt kan betale sig at investere i et togpas, da det næsten er samme pris som en returbillet. Hvis I også gerne vil tage nogle stop undervejs eller tage afstikkere, kan det helt sikkert betale sig.

Jeg vil også anbefale at besøge Nara, når I alligevel besøger Kyoto.

At rejse er ikke et mål i sig selv. Det er derimod de menneskelige bånd, vi knytter på rejsen!

Jørgen Retsbos billede

Det er endt med at en Airbnb vært i Tokyo tilbød at købe billetter m reservation til os og at en SERVAS familie nær Kyoto har inviteret os til at bo henover Nytårsaften. Et godt eksempel på betydningen af de sociale netværk for en rejsende! En herboende japaner hjalp med at finde billig flybillet tilbage fra Hiroshima til Tokyo (via nogle for mig komplet uforståelige hjemmesider) i forbindelse med afrejsen til DK og så kunne Railpass ikke betale sig. Så nu er der ro på og vi glæder os!
Mange hilsner
Jørgen

Jørgen Retsbo