stan'erne


Claus Virmers billede

Skrevet afClaus Virmer- den08 oktober 2012

Hej,
jeg sysler lidt med tanken om at rejser til de 5 stan'er i ex-sovjetunionen tre måneder til næste sommer. min ide er at rejse fra Iran og slutte af i det vestlige Kina.hele turen naturligvis rejse overland.

Erdr nogen der har erfaringer med at rejse solo igennem disse lande, og ikke mindst grænsekrydsninger og visa. Umiddelbart skal alle overnatninger bookes inden afrejse for at få visum til Uzbekistan og Turkmenistan, mens kun en enkelt overnatning i Tadjikistan o g kasakhstan er nødvendig og ikke visumtvang til Kirgistan. udover overnatninger koster visum + invitation ca.1000 kr.per land så vidt jeg kan finde ud af - er der nogle der kan bekræfte ovenstående.

Er det muligt at krydse ind i det vestlige kina overland?

Lene K. Rasmussens billede

Jeg er faldet over denne hjemmeside www.caravanistan.com, der er en del ret nyttige informationer og masser af inspiration.

Claus Qvist Jessens billede

Hejsan

Jeg har to gange overlevet det meste af Centralasien solo (2000 + 2008), og det er ganske rigtig ret besværligt - især visummæssigt.

En gylden regel er dog, at det som regel er lettere at få de mange visa på stedet i stedet for hjemme. Så snart man er i regionen, er der masser af ambassader, og de kører ikke altid efter de samme strikse regler som i de vestlige ambassader. Det varierer meget fra ambassade til ambassade, så er der nogen, der har en "fidus", så brug den endelig.

Uzbekistan og Turkmenistan er desværre de triste undtagelser. Uz har for mange dyre vestelandsturister, og Turk har alt for meget gas. Facit: De er ligeglade med mindrebemidlede backpackere, og kravet om invitationer er svære at undgå. Sidst fik jeg en "invitation" gennem Dimo i Penguin, og kravet var blot et par nætter i Taskjent - endda til en langt billigere pris end deres normale rate. Ikke så ringe endda :o)

Tajikistan har en utroligt venlig ambassade i Berlin. Husk at få tilladelsen til Gorno-Badakhshan med. Det er gratis og klart HELE centralasiens fedeste område. Kaz har også en ambassade i Berlin, og jeg fik dem til at køre passet fra A til B, så begge visa kom i passet på samme tur.

Bare ring, hvis der er noget: 21 26 82 02, eller kig ned i Cafeen til Kulturnatten.

Henrik Schumachers billede

Hej Claus, vi har rejst rundt i Usbekistan, Kirgisistan og Kasakhstan i august/september. du kan få visa til UZ og KAS i Berlin. Det kostede henholdsvis 70€ og 35€ plus porto, hvis du ikke har tid til at tage turen forbi Berlin. Til UZ visa fik vi hjælp af "Dolores Travel Service" via www.sambuh.com De organiserede hele vores tur på syv dage og seks nætter for 536$ (vi var tre personer) inkl. hotel, togbilletter, afhentning, guide og "taxa" fra Tashkent til grænsen til Kirgisistan. Det kan anbefales og næsten ikke gøres billigere på egen hånd. Der har slet ikke været nogen problemer, de var top professionel. Måske skulle du undersøge muligheden at få de resterende visa i Bishkek. God tur. Henrik

Lene K. Rasmussens billede

Sikke spændende planer du har. De ligner lidt mine, blot min er plan er lidt længere. Jeg vil rejse hele vejen ad Silkevejen fra Kina til næste år også på egen hånd. Jeg starter i Beijing og slutter i Istandbul og kommer derfor også igennem stan-landene.
Det kan være vi har gavn af tales ved og hvem ved - det kan være vi render på hinanden derude... Du er velkommen til at ringe på 41627757.
KH Lene