Tips til Algeriet


Rikke Bøyesens billede

Skrevet afRikke Bøyesen- den03 november 2014

Land: 
Algeriet
Afrika

Jeg skal en tur til Algeriet i vinterferien og har endnu ikke lagt planer. Er der nogle der har gode tips og ideer? Vi er to voksne og to børn og har 8 hele dage. Forslag til hoteller er også meget velkomne.

Henrik Schumachers billede

Hej Rikke, vi var i oktober 2013 en uge i Algeriet og da landet er kæmpestor, så besøgte vi kun Oran, Constantine og Algier. Oran er en fin by for en til to dage. Constantine er en universitets by, som ligger meget flot på nogen klipper. Derfra kan i besøge forskellige gamle romerske byer/ruiner. Vi valgte Timgad...fantastisk og ingen turister overhoved. De kan sagtens gøres på en dag, læs dags-udflugt med taxa til ingen penge.
Vi boede på det gamle flotte hotel Cirta midt i byen (lidt rundown og så prøver de at snyde på restauranten). Fra Constantine tog vi toget til Algier, Afrikas hvide Paris...utrolig smuk og meget at se. Tipaza, endnu en gamle romerby, der nemt kan besøges med lokale busser og som dags-udflugt. Vi boede central og godt på hotel Suisse i Algier. vi følte os meget sikker, selv om aften i Algier, ingen problemer, folk er superflinke og meget hjælpsom, hvis man taler lidt fransk. Husk euro, så i kan veksle på det grå market. Drop muligvis Oran og tag en dag på stranden eller en ekstra dag i algier eller Constantine. God rejse.

Rikke Bøyesens billede

Hej Henrik,
Tak for dit svar. Jeg har hørt at man ikke skal bestille og betale for hotelværelse over nettet, da prisen så bliver alt for høj. Hvad tænker du? Jeg har lidt svært ved at finde hotelværelser til fire personer (2 voksne og 2 børn). Hotel Suisse er fuldt booket lige som de fleste andre. Fik du invitation gennem hotellet?
Mvh Rikke

Henrik Schumachers billede

Hvis du booker via booking.com, så behøver du -som regel- først betale på selve hotellet...dog bliver den første nat trukket på dit kreditkort. Du kan reserverer, så printe reservation til jeres visa og så bagefter annullere reservation (det går bedst på booking.com), men læs lige reservationsbetingelserne først. Jeg oplever tit at det er dyrere, hvis du bare dukker op på et hotel end at bestille via nettet, men i tilfælde med Algeriet er det måske ikke det samme, fordi du får en væsentlig bedre kurs på det grå/sorte pengemarket og så betaler kontant. Der plejer at være familieværelser på arabiske hoteller, vi bor selv lige nu på et hotel i Vestsahara, hvor vi bor på et hotelværelse, hvor hver har sit rum.
De er super søde på ambassaden i Hellerup og hotelreservation var tilstrækkeligt, der blev ikke spurgt om nogen invitation e.l.