Redaktørens forord


2011 sep
Middelhavet
Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemoses billede

 

Tænk, at blive redaktør for et rejsemagasin! Oven i købet det mest autentiske rejsemagasin, der findes på dansk - Globen, skrevet af og for medlemmerne af De Berejstes Klub. Kære medlemmer: Tak for tilliden!

 

For mig personligt er det at rejse ikke et mål i sig selv; det er derimod de personlige bånd, man uværgerligt knytter undervejs: De nye venskaber som opstår uventet og spontant eller de indsigter og erfaringer, man får, når man rejser ud.

 

Ibn Battuta, den nordafrikanske poet, pilgrims- og opdagelsesrejsende, der udforskede området mellem Persien og Andalusien i det 14. århundrede, sammenfattede præcis den moderne globetrotters følelser med ordene: ”Jo mere jeg rejser, desto mindre føler jeg mig hjemme på mit sted - og endnu mere hjemme alle andre steder.”

 

At rejse ud og opleve verden har også sine omkostninger: Man bliver måske mindre rodfæstet, men beriges til gengæld med - nå ja, det vi nu hver især finder derude i verden! En ting er sikkert: Man kommer ikke uberørt hjem. At rejse er med til at sætte sit præg på en og gøre en til den, man er.

 

Disse linjer skrives om bord på færgen fra Åland - et nyt territorium kan tilføjes min liste, men eventyret er kun lige begyndt: I aften går rejsen videre med tog til Abisko, hvor jeg sammen med to venner og min labrador skal vandre ad den klassiske Kungsleden til Kebnekaise. Rejsefeberen er ved at indfinde sig og tilbage er bare at ønske jer alle en god rejse- og læselyst. Eventyret venter!

 

Lars-Terje Lysemose,

Ny ansvarshavende redaktør