Redaktørens forord


2016 mar
En verden i sort/hvid
Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemoses billede

En verden i sort/hvid

De fleste rejsemagasiner er farvestrålende publikationer, der er fyldt med glansbilleder, som får os til at længes væk – og ideelt set købe en rejse. Den publikation, du nu holder i hånden, kan naturligvis til tider også være både farvestrålende og fyldt med smukke billeder – og vi vil naturligvis også gerne give dig lyst til at udforske verden. Men formålet med Globen har aldrig været at sælge rejser eller at sætte et specifikt rejsemål i et særligt positivt lys.

Globen er nemlig fyldt med autentiske rejsehistorier fra De Berejstes Klub. Annoncerne er få, rejseberetningerne friske, rå og ægte, og Globen har ry for at være Danmarks vildeste rejsemagasin. Ja, nogle synes faktisk, Globen er Danmarks suverænt bedste, fordi bladet i modsætning til de rejseblade, der sælges i landets kiosker, er mindre poleret, fri for kommercielle hensyn og har både kant, holdninger og plads til nuancer. I Globen skriver vi nemlig med indsigt og indlevelse og af hjertets lyst om vores egne personlige rejseoplevelser. Råt for usødet – Globens skribenter er ubestikkelige i deres oprigtige gengivelse og vurdering af rejser og steder.

Og det er vi faktisk stolte af. For Globen er det eneste rejseblad på dansk, som kan bryste sig af at være helt igennem ukommercielt. Jo, vi har annoncer i bladet, men der er aldrig noget sammenfald mellem det redaktionelle indhold og bladets annoncer. Ingen får positiv omtale i Globen i bytte for penge.

30. maj i år kan De Berejstes Klub fejre sit 20 års jubilæum, og det markerer klubben på flere festlige måder i årets løb. For 20 år siden havde ingen nok forestillet sig, at klubben ville udvikle sig til at blive en så stor succes, som den er blevet i dag: Med mere end 450 medlemmer og 250 betalende venner, med et professionelt udseende medlemsblad, der udkommer regelmæssigt fire gange om året, en imponerende hjemmeside fyldt med nyttige rejseoplysninger og med masser af medlemsmøder og andre aktiviteter året rundt. Alt sammen for et kontingent på blot 400 kr. om året – i øvrigt et beløb der har været uændret i 20 år! Jo, De Berejstes Klub er blevet et værdifuldt mødested for berejste, hvor der udveksles rejsetips og -erfaringer i stor stil.

Er du medlem eller ven af DBK, ligger dit nye medlemskort for 2016 sammen med dette nummer af Globen. Husk, at det giver gode rabatter hos klubbens samarbejdspartnere: Ca Viva Hotels & Resorts i Italien, Café Globen, Fotosjov, Friluftsland, Gouda Rejseforsikring, The Graha Cakra Bali Hotel i Indonesien, RejseGear, Nordisk Korthandel, Scanvik, Spejder Sport & Uniwatches. Og kender du andre, som gerne vil give os rabat, så kontakt endelig Rebecca Langhorn, som tager hånd om klubbens samarbejdspartnere.

Ud over et nyt medlemskort finder du som ven eller medlem af DBK også et særligt jubilæumshæfte sammen med dette nummer af Globen. Her oprulles klubbens historie fra første færd og en række medlemmer portrætteres. Og savner du farverne i Globen, så er jubilæumshæftet det, du skal læse først.

For temaet for dette nummer af Globen er slet og ret: ”En verden i sort/hvid”. For at markere jubilæet har vi nemlig valgt at lave et blad næsten som i klubbens gamle dage – trykt i sort/hvid og på noget helt særligt papir. Jo, verden er farverig og fyldt med kulør, men somme tider får verden et nyt perspektiv, når man ser den med lidt andre øjne – som her i sort/hvid. Se selv.

Tillykke med de 20 år og rigtig god rejse- og læselyst!