Koordinaterne: 28° 29' S, 65° 47' V, Catamarca, Argentina


Jacob G. Jørgensens billede
2015 dec

Koordinaterne: 28° 29' S, 65° 47' V,   Catamarca, Argentina

Tekst & foto: Jacob Gowland Jørgensen

Catamarca

Argentina er det ultimative land til et roadtrip. Her findes en blomstrende bilkultur, og som de lokale siger: ”Her har selv de fattige biler.” Man kan køre fra verdens bredeste boulevard i Buenos Aires og ud på hovedvejen Panamericana, og 1.100 km senere ende her i provinsen Catamarca med dens fascinerende ørkenlandskaber. Provinshovedstaden hedder San Fernando del Valle de Catamarca og er nok en af de smukkeste byer i hele landet. Det er også en af de varmeste – jeg har min personlige varmerekord herfra, 42 tørre °C i skyggen en 24. december.

Argentinas svar på USA’s Route 66 hedder Ruta 40, og den krydser provinsen på sit godt 5.000 km løb fra grænsen til Bolivia i nord til Patagonien i syd. Hvis man er til mere off road-oplevelser, er Catamarcas landskaber også hjemsted for flere etaper af det vilde motorløb Paris-Dakar.

Catamarca er en oplagt indgang til anbefalelsesværdige Unesco-steder og nationalparker som Talampaya og Valle de la Luna (”Månedalen”), der i argentinsk målestok ligger lige rundt om hjørnet, dvs. 400 km væk.  Men tag kun hertil, hvis du kan leve med unikke naturoplevelser, en god infrastruktur og få turister. 

 

 Jacob Gowland Jørgensen har medlemsnr. 379 og han har været på otte rejser i Argentina til dato.

 
 
Share this