Koordinaterne: 49° 16′ 16,6″ S, 73° 2′ 35,6″ V, Monte Fitz Roy, Los Glaciares Nationalpark, Argentina


Vibe Juul Sannigs billede
2015 dec

 

Tekst & foto: Vibe Sannig

På en tre ugers rejse med en veninde rundt i Patagonien er vi bl.a. på trekkingtur til bjerget Monte Fitz Roy.

Fra vores base i byen El Chaltén tager vi af sted i koldt og blæsende, men også meget klart og smukt vejr, imod Los Glaciares Nationalpark. Vi vandrer i lang tid, før vi får øje på de første spidse bjergtinder bag et skovområde, og da vi passerer træerne, får vi fuld udsigt til vores destination, Monte Fitz Roy. Det markante bjerg ligger et godt stykke væk – og imellem det og os er der både en stor sø, mere skovområde, en slette samt mindre bjerge, der skal trekkes op ad.

Bjerget ligger på grænsen mellem Argentina og Chile, og er efter sigende et af de teknisk sværeste bjerge at bestige i verden. Ikke så meget pga. dets højde, for Monte Fitz Roy er kun 3.405 moh, men mere pga. dets ekstremt stejle granitklippevægge og vejret, der kan være usædvanligt udfordrende.

Efter en strabadserende vandretur når vi endelig frem til et smukt syn af masser af sne, granit, sten og de eftertragtede bjergspidser. Vi slapper af, mens vi sidder i sneen og nyder synet og en velfortjent frokost. Da vores guide tilbyder en ekstra tur tættere på bjerget, orker min veninde ikke mere, men jeg går med. Og det er bestemt den ekstra anstrengelse værd, for jeg når frem til det mest fantastiske og uforglemmelige syn af en sø med isflager og ekstremt klart blåt vand. Min veninde ærgrer sig da også gevaldigt, da hun ser mine billeder og den oplevelse, hun er gået glip af.

 

Vibe Sannig har medlemsnr. 667. Hun rejste i Patagonien i november 2011.

 

 
 
Share this