Heart Reef, Great Barrier Reef


Ole Markussens billede
2016 jun

Heart Reef, Great Barrier Reef, Queensland, Australien

Tekst & foto: Ole Markussen

Koordinaterne:

19° 46’ 31,5” S

149° 14’ 52,1” Ø

Et rev – på engelsk reef – er den maritime betegnelse for en undersøisk ryg nær havoverfladen. Rev kan bestå af forskelligt materiale som klipper, sand eller mudder. Vanddybden over revene er ofte så lille, at der indtræffer bølgebrænding, eller at revene ved lavvande bliver til små, midlertidige tidevands-øer. Andre danske ord for rev er banke, grund, barn og flak.

Jeg tog på en udsigtstur med vandflyver fra Arlie Beach til Whitehaven Beach via Hardy Reef, hvor Heart Reef ligger, navngivet efter sin form som et hjerte. “Hjertet” kan ses i højre side af billedet. Mange flyveture kommer ikke helt ud til Hardy Reef, men der er ret fantastisk fra luften.

Arlie Beach er knudepunktet inde på fastlandet i Queensland for ture til Whitsunday Island, og et af højdepunkterne er at besøge Whitehaven Beach i kombination med den fantastiske udsigt over havets nuancer og sandbankerne fra Hill Inlet.

Hele dette område er ubeboet og fredet med strenge regler for besøg, fx kræves en særlig tilladelse for at få lov til at campere på øen Whitsunday. 

 

Ole Markussen har medlemsnr. 468. Han tilbragte seks dage i Australien i 2012.

 
 
Share this