Når livet bare er én stor fest: 5 tips til Rio De Janeiro


Anette L.Kristiansens billede
2015 dec

Når livet bare er én stor fest: 5 tips til Rio De Janeiro

Tekst & fotos: Anette Lillevang Kristiansen

Brasilianerne kalder Rio de Janeiro for cidade maravilhosa – hvilket betyder en eventyrlig by, der oser af puls og livsglæde. Livet er en fest i Rio, for hvad kan det blive andet med sol, tropisk klima, lange eventyrlige sandstrande og ikke mindst samba. Festen fortsætter året rundt, men ekstra pulserende er byen selvfølgelig under det årlige karneval, hvor alt eksploderer i farver og pailletter. Jo, Rio kan til hver en tid levere alt, hvad den solskinshungrende rejsende sukker efter.

1. Kristusfiguren
Højt oppe over Rio de Janeiro, på det 710 meter høje Corcovado-bjerg, knejser Cristo Redentor – Kristusfrelseren. Figuren er ikke kun et kristent symbol, men er også blevet vartegn for Rio, ja for hele Brasilien. Turen op til toppen af bjerget går ad veje kantet med regnskovsagtig vegetation, inden man endelig kan tage det imponerende bygningsværk i øjesyn på tætteste hold. Figuren er 38 meter høj og vejer 700 tons, og man føler sig virkelig lille, når man står ved siden af den. Udsigten er helt ubeskrivelig – man kan se hele Rio med dets strande og grønne klipper, så langt øjet rækker.

2. Strandene

Alle har hørt om Copacabanastranden og kender bossa novasangen ”Pigen fra Ipanema”. Ingen kommer til Rio uden at komme tæt på en af de ikoniske strande Copacabana, Ipanema eller Leblon, der alle ligger i Zona Sul, Rios sydlige zone. Copacabana er den længste og mest travle strand, hvor der altid er fyldt med mennesker og en livlig aktivitet, men Ipanema og Leblon er en anelse mere stille og især for folk, der vil slappe af og solbade. Alle strandene har et utal af restauranter og cafeer med udsigt til Rios bjerge eller Atlanterhavet – udsigter, man aldrig bliver træt af at se på.

3. Sukkertoppen

Et af Rios absolutte must see-turistattraktioner er Pão de Açúcar – Sukkertoppen, som er en 396 meter høj klippeknold, der ligger for enden af Copacabanastranden og danner indsejlingen til byen. Der går en svævebane op til bjerget, og man stopper i forskellige højder, første gang i 224 meters højde, hvor udsigten allerede er formidabel. Næste etape går op til næsten 400 meters højde til selve toppen, og her kan man kigge på al den grønne vegetation, havet, de hvide strande, klipperne og  byen. Her er man bestemt ikke i tvivl mere – Rio er så absolut en af de smukkeste byer i verden.

4. Besøg i en favela

Kløften mellem rig og fattig er enorm i Brasilien, og det ses tydeligt overalt i Rio, hvor fattigkvartererne, kaldet favelas, strækker sig milevidt op ad bjergskråningerne. Husene ligger tæt i et stort farverigt kaos, og man skal ikke selv tage på opdagelse i en favela, hvor magthaverne meget vel kan være hardcore narkohandlere eller det, der er værre. Tag med på en arrangeret tur med et godkendt bureau, som har de lokales godkendelse til at besøge dem. Med ca. 400 favelaer i Rio er det ikke svært at finde et sted, så man kan få et indblik i de fattiges liv og hverdag.

5. Kulturlivet

Både bydelene Santa Theresa og Lapa er charmerende og livlige områder, hvis gadebilleder er præget af de mange forskellige kunstnere, der holder til der. Det er også her, man finder de bedste musik- og dansesteder. Man kan også tage på sightseeing i Rios centrum, hvor kolonitidens smukke gamle historiske bygninger ligger som perler på snor ved siden af byens mange museer og det finansielle centrum. Der er nok at se på, og trænger man til en pause, så er det let at finde en café, hvor man kan få sig en iskold frugtjuice eller måske en dugfrisk kokosmælk med sugerør.

Anette Lillevang Kristiansen har medlemsnr. 328. Læs mere om hende på www.inkapigen.dk.

 
 
Share this