Jordomrejse i 8 mdr. med 2 børn på 3-5 år.


Denne rejseberetning har ikke været bragt i medlemsbladet: Globen, og artiklen har derfor ikke været redigeret af Globens redaktionsteam.

Jordomrejse i 8 mdr. med Nicolai på 5 år og Lærke på 3 år. Rejsen var planlagt sammen med Marcopolo, hvor rejsekonsulenten var ca. 10 år ældre end mig og selv havde rejst med sine børn, da de var mindre. Derfor kunne jeg sparre med ham om, hvordan jeg fik planlagt den lange rejse, så den passede til, at vi var erfarne rejsende, men trods alt skulle rejse med to børn.

En del af løsningen blev dyr, forstået på den måde at vi fløj 22 gange og boede så godt, at vi samlede energi der hvor vi boede - der var altså aircon og ikke kakkelakker på gulvet og dermed i legetøjet. Ankom vi sent efter en lang rejse, så holdt der en bil og ventede på os i de lande, hvor det var til at betale sig fra. Dagsrytmen blev noget med at stå op og spise på hotellet, tage afsted umiddelbart og se feks. museer, kunst, religiøse steder olign, som særligt jeg gerne ville opleve. Om eftermiddagen så noget lidt lettere, som park, aktivitet, natur, legeplads, gåture etc. Den gode lokale mad nød vi særligt til frokost, mens aftensmaden blev lettere, billigere og ofte på hotellet. Vi var tilbage allerede på hotellet feks. kl 17, så der var tid til at lege, læse, skype, spise og fordøje dagens indtryk. 

Vi var 34 år, tog orlov fra vores job, fremlejede lejligheden og kørte bilen i garagen. Så tog vi afsted, og var hjemme lige før den ældste skulle starte i skole. 

Det blev 8 mdr. Små 3 mdr. i hhv. Asien, Australien/Oceanien og Sydamerika. I 3 lande var vi hele 6 uger og dermed de længste 3 ophold på rejsen. Asien - Kina - 6 uger. Australien/Oceanien - New Zealand i mobilhome i 6 uger. Sydamerika - Brasilien - 6 uger.

For mig var Pantanal i Brasilien og Kina de største oplevelser. For min datter Fiji, hvor hun holdt 4 års fødselsdag. Min søn synes, at mobilhome i New Zealand var det største. 

Efter rejsen har jeg fået indbundet rejsebloggen - en tyk og skøn bog med masser af fotos. 

Jeg lavede 3 album til hvert barn med netop det, der betød mest for dem i hver af de tre verdensdele, og det blev til så meget som 19 fotoalbum for den samlede rejse. Alle album er lavet i programmet iPhoto på min macbook. 

Dermed har jeg oplevet rejsen mindst tre gange - da jeg planlagde den, gennemførte den og da jeg genoplevede den ved at lave fotoalbum. Skønt.

Jeg ville gerne gøre det igen i morgen. 

 

Faktabox

Familien Ehlers Mikkelsens rejseblog: 8 mdr.s dagbog med intryk til os selv og dem derhjemme. http://emikk.blogspot.dk

 

 

 
 
 
Share this