Koordinaterne: 3° 26’ 25,093” N, 76° 32’ 13,047” V, Los Estudiantes, Cali, Colombia


Inge Hougaards billede
2015 dec

Koordinaterne: 3° 26’ 25,093” N, 76° 32’ 13,047” V

Los Estudiantes, Cali, Colombia

Tekst & foto: Inge-Merete Hougaard

Cali har udnævnt sig selv til hele verdens salsahovedstad – og det med god grund! Overalt strømmer salsamusikken ud i gaderne – fra forbikørende biler, barer, restauranter, butikker, mekanikerværksteder – you name it. Tuner man ind på en af byens radiostationer, er der også stor chance for at fange en salsarytme, og skal man en tur i byen for at danse, er salsa klart dansegulvets hit.

I Cali er salsaen en så indgroet del af folkesjælen at selv byens graffiti har salsa som et tilbagevendende tema. Her på muren ses tre af salsaens grand old men – Ismael Rivera, Piper Pimienta og Hector Lavoe. Mens først- og sidstnævnte er stjerner fra Puerto Rico, er Piper Pimienta en af Calis egne byrødder, som gjorde karriere her. Et af hans største hits med gruppen The Latin Brothers er sangen ”Las caleñas son como las flores” – på dansk: ”Kvinderne fra Cali er som blomsterne” – som stadig bliver flittigt citeret i en flirt.

Billedet af de tre prominente herrer er taget ved parken Los Estudiantes, som den første lørdag i måneden lægger grund til Salsa al Parque – en slags byfest, hvor man mødes med de folk, man ikke har set siden sidste gang. Nogle gange er der levende musik, men mest er det de såkaldte coleccionistas – ”pladesamlere” – der sætter det bedste fra deres samling på pladespilleren. Og så kan man ikke andet end at lade sig føre med af stemningen og lade dansebenene tale.

 

Inge-Merete Hougaard har medlemsnr. 650. Hun tilbragte 177 dage i Colombia i 2014. Se flere af hendes billeder på www.flickr.com/photos/ingehou.

 
 
Share this