Fire praktiske råd til billeje på rejsen


Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemoses billede
 
2018

Denne rejseberetning har ikke været bragt i medlemsbladet: Globen, og artiklen har derfor ikke været redigeret af Globens redaktionsteam.

At leje en bil kan være en god løsning, når man rejser i udlandet. Det er heldigvis også blevet nemmere og mere fleksibelt at leje bil i løbet af de seneste år, takket være internettets udvikling. 

Men hvor skal man leje bilen? Og hvilke ting skal man være opmærksom på? Spørgsmålene kan være mange. I denne artikel har jeg derfor sammenfattet fire praktiske tips, du kan have med i dine overvejelser, når du skal til at vælge biludlejer. 

"rent a car" (CC BY 2.0) by egaroa

 

Find den rigtige billeje gennem en søgemaskine

 

I takt med at udvalget af biludlejere på markedet er steget markant i de seneste år, er det også blevet mere uoverskueligt for nogle at beslutte sig for, hvilket selskab man skal leje bil hos på ferien. De fleste har billig biludlejning som højeste prioritet, når de skal vælge bil, men med så mange selskaber og så mange forskellige priser og tilbud bliver det lige pludselig til en hel jungle!

Takket være teknologien kan man dog spare en del tid og energi ved at benytte sig af søgemaskiner, der finder de bedste tilbud frem og sammenligner priser hos alle de større selskaber på én gang. Ved at indtaste ens rejseoplysninger i felterne, kan søgemaskinen efter få sekunder finde de allerbedste tilbud til dig. Jeg vil helt klart anbefale at bruge en søgemaskine til at finde de bedste tilbud på nettet. 

 

"Roadtrip" (CC BY-SA 2.0) by einalem

 

Vælg internationale biludlejere

 

​Hvis man er på ferie og kun får brug for at leje en bil én af dagene, kan man godt leje den fra et lokalt udlejningsselskab. Men hvis man skal bruge bil under hele ens ferieophold, er det helt klart bedst at vælge et internationalt biludlejningsfirma. 

Hvis der skulle ske noget med bilen, og man er kørt langt væk, er det nemlig rigtig smart at have en eller anden form for support, og at der kan komme nogen og hjælpe én – noget, som alle de store udlejningsselskaber med kontorer i flere lande har.  Desuden anbefaler jeg under alle omstændigheder, at du har den rigtige forsikring med, når du tager på bilferie. 

 

Husk at tjekke for skader

 

Når du endelig har valgt en billejer og fundet den rigtige bil, skal du stadig huske at kikke efter skader på bilen, når du modtager den – hvis du opdager nogen, bør de nemlig påføres i lejekontrakten. 

Det er derfor en rigtig god idé lige at tage en runde omkring bilen og lægge mærke til eventuelle skader (fx buler), inden du kører af sted. Hvis bilen har skader, og de ikke påføres i lejekontrakten, så er udgangspunktet nemlig som regel, at det er dig, som hæfter for skaden. 

 

"Mitsubishi Minica" (CC BY-ND 2.0) by peterolthof

 

Tjek om bilen er sikker

 

Sidst men ikke mindst vil jeg råde til, at du altid tjekker om den bil, du har lejet, er sikker at køre i, inden du begiver dig af sted på ferie. Der er nemlig desværre ikke altid garanti for, at udlejningsbilerne har den sikkerhedsmæssige stand, som de bør have. 

Som minimum bør du tjekke, om bilen har slidbanedæk. Det er forholdsvist nemt at opdage, i modsætning til at tjekke motoren eller bremserne. Som udgangspunkt er udlejningsbiler dog i rigtig fin standard. Jeg håber, disse fire tips hjælper dig med at få en masse uforglemmelige eventyr på ferien. 

 

 
 
Share this