Disse fem ting bør du absolut opleve i Rom


Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemoses billede
 
2017

Denne rejseberetning har ikke været bragt i medlemsbladet: Globen, og artiklen har derfor ikke været redigeret af Globens redaktionsteam.

 

Alle veje fører til Rom, som man siger. Og Rom, Italiens hovedstad, er uden tvivl en af verdens mest kendte byer – dels på grund af dens lange og fascinerende historie, som går helt tilbage til oldtidens Romerrige; men også på grund af den charmerende og romantiske atmosfære, der hersker i den italienske storby. Og så gør det heller ikke noget, at byen byder på et hav af lækker mad, gelato og meget andet. 

Hvis du planlægger at rejse til Rom en dag, er der et stort udvalg af ting, du kan se, lave og spise. I denne artikel kan du læse fem tips om ting, du ikke må gå glip af, hvis du besøger den evige stad. 

"Rome Skyline" (CC BY-SA 2.0) by Bert Kaufmann

 

1. Besøg alle de historiske skatte

Colosseum, Forum Romanum, Vatikanet, Trevi Fontænen. Listen over Roms historiske bygninger og monumenter er lang, og hvis man vil besøge dem alle, er et par dage i byen slet ikke nok. 

Hvis du er nødt til at prioritere, hvilke seværdigheder du vil se, kan du overveje, hvad der interesserer dig mest: oldtidshistorie, kirker eller arkitektur? 

Du kan også tage et kig på de ting, andre rejsende har anbefalet, for overskuelighedens skyld. 

 

2. Tag på Stadio Olimpico og oplev en Serie A-kamp

Hvis du er fan af Serie A – eller generelt bare en fan af fodbold – kunne det være en oplagt mulighed at opleve en live Serie A-kamp, mens du er i Rom. 

AS Roma er et af de bedste hold i den italienske fodboldliga, og at se deres kampe er som regel aldrig en skuffende oplevelse. Hvis du samtidig går op i at spille på sport, kan du få tips til hvordan holdets kommende kampe i 2017/18 sæsonen kommer til at gå. 

Især når romerne møder deres ærkerivaler fra Lazio i et hedt lokalderby, er stemningen på stadion helt exceptionel. Du kan få overblik over alle AS Romas kommende kampe i 2017/18 her

 

3. Besøg Appelsinhaven

Når man befinder sig i en travl og kaotisk storby som Rom, kan det nogle gange være rart at søge fred ved mindre travle steder i byen. 

Hvis du en dag under dit ophold i Rom får brug for at koble lidt af, bør du helt sikkert tage hen til "Giardino degli Aranci", eller Appelsinhaven som den hedder på dansk.

Appelsinhaven ligger på Aventinerhøjen, hvorfra man kan opleve et storslået panorama af byen Rom. Atmosfæren i haven er dejligt afslappende, og man kan fint bruge nogle timer på at gå rundt eller bare sidde og nyde tilværelsen. 

 

"Giardino degli aranci" (CC BY 2.0) by François Terrier

 

4. Tag på Piazza Campo de' Fiori

Piazza Campo de' Fiori ligger i centrum af Rom, øst for Tiberfloden. Hver formiddag (undtagen søndag) transformeres pladsen til et livligt og farverigt marked, hvor man kan købe alt inden for frugt og grønt, delikatessemad (tit billigere end i de mange omkringliggende forretninger), oste, blomster, urter og meget, meget andet. 

Om aftenen er Piazza Campo de' Fiori derimod det sted, hvor mange unge samles for at gå på bar, tage en aperitivo eller måske en hurtig panini, inden man tager videre i byen.

Uanset hvilket tidspunkt du vælger at besøge Piazza Campo de' Fiori på, er du garanteret sjove oplevelser og en glad, festlig atmosfære. 

 

"Market, Campo de fiori, Rome" (CC BY-SA 2.0) by Andy Montgomery

 

5. Oplev Trastevere

Trastevere er en af de mest hyggelige og romantiske bydele af Rom – både om dagen og om aftenen. Bydelen ligger vest for Tiberfloden og er kendt for sine mange smalle gader, af ren italiensk karakter. 

Især er bydelens centrale plads, Piazza Santa Maria, et besøg værd. Her blev Roms første Maria-kirke grundlagt. 

Byen er også kendt for sine gode shoppingmuligheder og lækre spisesteder. Hvis du kan lide spaghetti carbonara, som er en af Roms specialretter, kan du prøve denne i Trastevere. 

 

"Trastevere" (CC BY-SA 2.0) by mariosp

 

 

 
 
 
Share this