Stafetten: Top 10 set fra børnehøjde


Vi - Anette Sode og Paul-Erik Jensen - har valgt at lade vores pigers bedste/største oplevelser danne baggrund for en top 10. Sammenlagt har vi rejst med dem i over 1 år. Vores piger er Alina (11 år og 47 lande) og Tanita (9 år og 44 lande). Men selvfølgelig husker de ikke så meget fra deres første 3 års rejsetid, men vi gamle kan vist heller ikke altid huske alle vores ture fra hinanden.
 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

1. Rocklands Bird Feeding Station

Tanita med kolibri

Det pigerne husker bedst er uden tvivl vores ophold på Jamaica i 2001 med besøget ved "Rocklands Bird Feeding Station". Stedet ligger i bjergene, og vejen fra hovedstaden er en 'dirt road' og tillige meget hullet. Det startede tilbage i 50'erne med en fugleinteresseret dame, som fodrede stedets fugle, og fik dem til sig ved at fodre dem. Der kommer mange slags fugle ind fra skoven hver dag om eftermiddagen for at få mad. Det der havde lokket os til, var at man kunne fodre kolibrier. Man fik udleveret en lille rørlignende flaske med sukkervand i og med et lille hul i proppen, så fuglen kunne suge det til sig. Af de forskellige fugle som kom flyvende, var det især den utroligt flotte Doctorbird (landets nationalfugl), som imponerede os. De kom flyvende ind fra skoven, sugede nektar fra flasken, som vi holdt i hånden, og vips, var de væk igen. Og selv om vi fik mange myggestik, så formåede vores ellers meget aktive piger at sidde stille i 1½ time og fodre, ikke blot kolibrier, men også flere forskellige fuglearter.

2. Waikiki Beach
Hawaii 2002 med Waikiki Beach nød de virkeligt. Aftenshowene med de lokales sang og dans ved stranden står klart på nethinden som en romantisk billedscene. Deres indkøb af plasticblomsterkranse og hawaii-kjoler har senere genoplivet stemningsbilledet hjemme til stor glæde for kammeraterne. At afslutte besøget med limousinekørsel til lufthavnen blev de vildt imponerede over, da bilen havde TV og bar foruden store hvide lædersæder.

3. Svalbard
I 2002 gik turen til Svalbard. Dette blev en uforglemmelig oplevelse, da vi var så heldige på voes sejltur at se en isbjørn, der lige havde dræbt en sæl og nu var igang med at fortære den. Pigerne syntes dog det var synd for sælen, så vi måtte forklare dem, at det også ville være synd for isbjørnen, hvis den ikke fik noget at spise. At de så elskede hjemmebagte vafler på hotellet hver dag ødelagde absolut ikke ferien. Men det var svært at få sovet nok her på øen på grund af midnatssolen, som var flottest om natten.

4. Karneval i Venedig
Uge 8 2004 i Italien. Dagene i Venedig bliver husket, det var nemlig karnevalsuge (Europas næstastørste). Overalt hvor vi gik, avr der folk der var klædt ud i store flotte dragter/rober, den ene flottere og mere imponerende end den anden, og at det samtidig var et flot skyfrit solskinsvejr lokkede ekstra mange på gaderne. Pigerne deltog aktivt i børnekarnevallet udstyret med spraydåser og konfettti, hvilket kun

Tatra-bjergene på grænselinjen

vækker sjove minder, incl. en vandgang for Alina, som faldt i springvandets kolde vand og måtte hjem til hotellet efter tørt tøj. Den 1 time lange gondoltur (uden sang) er noget der vil blive husket, - isæt Tanita syntes at "det er bare så romantisk det her".

5. Marmaris
Sommeren 2004 bliver herhjemme nok mest husket for at være meget renfuld, så efter at være kommet hjem fra en god og hyggelig uge i Rumænien, skyndte vi os blot få dage senere at komme en uge til Tyrkiet, nærmere bestemt Marmaris. Vores sejlture, både den hvor man på havet gik driekte ud fra bagenden af båden og via badebro ud i vandet og så blot svømmede rundt i vandet, og den hvor vi besøgte "Cleopatra's Island" med specielt importeret sand fra Sahara, tales der stadigvæk om. Havet var så klart og dejligt at bade i, og noget anderledes end den sædvanlige pool eller sandstrand.

6. Tatra-bjergene
Efterårsferien 2004 i Polen med besøg i den nu nedlagte Wielizka-saltmine imponerede pigerne meget. NAvnlig de mange flot udformede saltfigurer i selve Tatra-bjergene, og pigerne syntes at det var sejt at stå på grænselinjen mellem to lande med et ben i hvert land, uden at der var en grænsepost. Selv om det var hårdt for de små ben, havde de dog masser af mod på flere sådanne små trekkingture i bjergene.
 

 

7. Kyoto i Japan
Vores ophold i Japan i 2005 husker de især for vores tur med "Shinkansen" toegene, iog de i toget meget bukkende konduktører og togstewardesser. Hertil de mange mennesker, der kom med deres små indkøbte madpakker med alt muligt mærkeligt 'uspiseligt' i. De skulle dog prøve det selv, med det resultat at de også spiste det mor havde købt til sig selv. Vores ophold på et rigtigt traditionelt japansk Ryokan i Tokyo, med rigtige rispapirvinduer og skydedøre og sovning på gulvet, var et superhit. De mange flotte templer iomrking Kyoto, navnlig "Todaiji" i Nara, som er verdens største træbygning, og de mange fritgående hjorte i skovområdet, er noget der huskes. Hertil besøget i det der menes at være verdens største ferskvandsakvarium i Osaka, med de mange fisk, pingviner, sæler, søløver, hvalhajer etc. Japan er et børnehit.

8. Den kinesiske mur
Kina 2005 huskes for mange ting, bl.a. den Forbudte By i beijing, den Kinesiske Mur emed to besøg, især besøget på egen hånd ved Mutianyu-delen af muren avr godt, Terracotta-krigerne i Xian var imponerende, Tibet med de høje flotte bjerge og de lokales påklædning og markedet i Lhasa, for slet ikke at tale om deres måske største oplevelse nogensinde, nemlig besøget ved "Chengdu Research Base of Giant PAnda Breeding", hvor de kunne få lov til at sidde på en bænk nogle minutter sammen med en panda og kæle for den.

Den kinesiske mur

9. Den Transsibiriske jernbane
Et af vores stop med den Transsibiriske jernbane i 2005 var millionbyen Perm, hvorfra vi kunne komme til Kungur Ice Caves. Det er underligt at have over 30 grader og høj sol udenfor, og efter 1 minuts gang have frostgraderm og inde i bjerghulen komme til frosne søer, flotte isformationer og ikke mindst et mindre tilfrosset vandfald. Det imponerede dem, og deres kropslige oplevelse af kulde og varme gjorde måske netop dette til et hit.

10. Disneyland, Paris
2001 og 2003 besøgterne pigerne børnenes absolutte legeparadis i form af Disneyland Paris. De to besøg lå i forbindelse med deres seks års fødselsdage og gav dem hver gang fem hele legedage med mange sjove og spændende oplevelser, incl. gys over rutschebaneture. De havde alderen til at få genkendelsesoplevelse af Disney-figurerne, og professionelle showoplevelser mikset med aktiv leg gør parken til et forlystelseshit!
 

 
 
Share this