Disse ting bør du absolut opleve i Lissabon


Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemoses billede
 
2018

Denne rejseberetning har ikke været bragt i medlemsbladet: Globen, og artiklen har derfor ikke været redigeret af Globens redaktionsteam.

Lissabon, Portugals hovedstad, er i dag blandt de mest populære rejsedestinationer i Vesteuropa. Dette skyldes især, at Lissabon er en af de billigste storbyer, man kan rejse til (hvilket især er et plus for unge på budget), men også på grund af byens livlige og festlige atmosfære, et lækkert klima det meste af året, gode shoppingmuligheder og meget andet. 

Hvis du planlægger at tage på en weekendtur til Lissabon, kan du i denne artikel få nogle tips til nogle af de mest skønne seværdigheder og oplevelser, du ikke må gå glip af under din rejse. 

Sporvognslinje 28

"Tram in Castelo, Lisbon" (CC BY-SA 2.0) by Rob Hurson

Lissabon er en by, der har mange stejle bakker. Det kan derfor være lidt af en udfordring at tage på opdagelse i byen til fods! Hvis du vil undgå at blive træt alt for hurtigt, kunne det være en oplagt idé at rejse rundt med de charmerende, gammeldags sporvogne, der kører rundt overalt i byen.

Den gule sporvogn nr. 28 er den mest populære rute at tage på – den kører forbi alle byens vigtige steder, såsom Sao Jorgeslottet, Estrelahaven og nogle af de smukkeste udsigtsposter, heriblandt Largo das Portas do Sol. 

Hvis du køber en heldagsbillet, kan du stå af og på, når det passer dig. Hvis du vil have en siddeplads, er det desuden en god idé at stå på sporvogen ved rutens første station, Martim Moniz – og for at undgå lange turistkøer, anbefaler jeg, at du tager af sted tidligt om morgenen.

Oplev portugisisk fodbold

"Estádio da Luz, Benfica" (CC BY-ND 2.0) by Tom Brogan

Portugals største fodboldliga hedder Primeira Liga, og hvis du er en hund efter fodbold, har du måske mulighed for at opleve hele to professionelle klubber spille kampe, mens du er i Lissabon.

Benfica er den mest populære og elskede klub blandt Lissabons indbyggere, og i 2017/18-sæsonen er de også blandt favoritterne til at vinde det portugisiske mesterskab med odds 3.25. Der er altid gang i den på holdets stadion, Estádio da Luz, når de spiller på hjemmebane. Ud over Benfica kan man også se kampe med byens andet, store hold, Sporting Lisbon. 

Belém

"DSC01000" (CC BY-SA 2.0) by ANNE LOTTE

Belém er et dejligt og afslappende kvarter, der ligger i det perifære Lissabon. Kvarteret er især kendt for Belémtårnet, der blev opført tilbage i det 16. århundrede, og andre kulturelle skatte. Ved siden af tårnet ligger en lang promenade, hvor man kan gå tur, mens man kobler lidt af og nyder den friske luft, samt den smukke udsigt over Atlanterhavet.

I Belém finder man også et af Lissabons bedste og ældste bagerier, Pastéis de Belém, som blev opført helt tilbage i 1837. Tager man her forbi, har man mulighed for at smage byens signaturkage, pastel de nata, som er en lille, flamberet cremetærte, der er rigtig lækker i både smag og konsistens. 

Der er mange flere ting at opleve i dejlige Lissabon, og en weekendtur er næsten ikke nok. Det kan derfor være, at du bliver nødt til at planlægge og prioritere, hvilke seværdigheder du vil se. Men uanset hvad der interesserer dig mest – kultur, historie, fodbold eller noget helt andet – kan du uden tvivl finde det i Lissabon.

 
 
Share this