Glacis, Mahé, Seychellerne


Jacob V. la Cours billede
2016 jun

Glacis, Mahé, Seychellerne

Tekst & foto: Jacob V. la Cour

Koordinaterne:

4° 35' 32” S

55° 25' 54” Ø

 

Solen går hurtigt ned, når man er tæt på ækvator. De første tre aftner på Mahé havde vi misset solnedgangen, og den fjerde var det skyet, men denne femte og sidste aften på øen var jeg og min rejsekammerat Kenneth klar til at forevige øjeblikket.

De første dage havde vi nydt, hvordan den nedgående sol farvede palmerne omkring vores villa på Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa i de mest fantastiske orange nuancer, men denne dag ville vi fange selve solnedgangen.

Hotellet ligger noget afsides på den nordvestlige side af Mahé, fire km fra nærmeste by, Beau Vallon. På trods af at der her ligger fire-fem hoteller, er der ikke mange turistfaciliteter. Ingen strandbarer; ingen souvenirbikse. Kun et par dykkerforretninger og tre restauranter.

Hilton Northolme er det mindste Hiltonhotel i verden. Det består af kun 40 villaer, der ligger på en bakkeskråning ned mod kysten, og flere af villaerne har balkoner, der hænger ud over vandkanten. Efter sigende var det Ian Flemmings yndlingshotel, og her skulle han have ladet sig inspirere til at skrive James Bond-thrilleren ”Strengt fortroligt” (originaltitel: “For Your Eyes Only” ).

Denne aften viste solen sig fra sin bedste side og fandt et hul mellem skyerne, da den skulle ned. En solnedgang med skyer er faktisk flottere end en skyfri, for så får man også det skiftende farvespil på skyerne, og vi fik den flotteste farvel-og-på-gensyn-hilsen fra den tropiske sol, vi kunne tænke os.

Jacob V. la Cour besøgte Seychellerne i 2014 og har medlemsnr. 474.

 

 
 
Share this