En hurtig dusørjagt


Ole Pedersens billede
Ole Pedersens billede
 
2014 sep

Ved poolpartyet hos Ole Egholm 18. juli blev nr. otte først udpeget, derefter nul og til sidst to. Dermed fandt vi frem til, at Avila, som er nr. 208 på Unesco-listen over bevaringsværdige steder i verden, skulle være det næste i rækken af Unesco-steder, som vi berejste medlemmer til tider jagter. 

Den flotte ringmur

Det lå med det samme i kortene, at jeg burde være den første, der efterfølgende ville indtage det Unesco-sted og dermed belønnes med de 1.000 kr., der er i dusør. 

UNESCO tavlen

Jeg bor i Madrid, kun 105 km øst fra Avila, og ville have haft meget nemt ved det. Nu var det bare sådan, at jeg faktisk var taget til Danmark for at deltage i det netop så berømte poolparty. Hvilket så betød, at jeg faktisk ikke havde nogle ekstra fordele ved, at det var Avila, der blev udtrukket ... Altså lige bortset fra, at jeg skulle hjem til Madrid lige efter weekenden. 

 

Mandag morgen fløj jeg med SAS til Madrid fra København klokken 07.05. Landede klokken 10.15 og tog direkte til Madrids nordlige banegård, Chamartin, hvorfra der et par gange i timen er tog til Avila. Trådte ind på banegården Chamartin bare 45 minutter efter, jeg var landet, og købte billet til toget klokken 11.14 med ankomst 12.40 i Avila for lidt under 70 kr. 

Svalende højder

Avila ligger i 1.150 moh. Knap 500 meter højere end Madrid og derfor 5-7 °C køligere, hvilket er en fordel i juli måned, hvor temperaturerne nemt kommer op på omkring de 40 °C. 

Fra banegården i Avila tager det kun 15-20 minutter at gå til den gamle bydel. Det er som at træde ind i et eventyr med den flotte ringmur som kulisse. Det kan bestemt anbefales at tage til Avila. Enten som en dagstur fra Madrid, eller også som et stopover på vej til Salamanca, Valladolid eller Portugal. 

Avila kom i 1985 på Unescos verdensarvsliste pga. den store ringmur fra middelalderen, som er verdens mest velbevaret forsvarsmur med hele 88 tårnkonstruktioner på den 2.500 meter lange og 12 meter høje mur.

 

Jeg har været i Avila tre gange tidligere, men det var første gang, jeg oplevede byen i plusgrader og med blå himmel.

Hvor er skiltet?

Mit første stop var turistkontoret, for at spørge efter hvor skiltet, som fortæller, at Avila er på Unescos verdensarvsliste, er. Det spørgsmål havde de aldrig fået før, og de viste faktisk ikke, om der var sådan et skilt. I stedet havde de travlt med at sælge mig bykort og indgangsbilletter til diverse museer og kirker, samt adgang til at gå på toppen af muren. Man kan gå på lidt over halvdelen af den 2,5 km lange mur, hvilket jeg selvfølgelig fik gjort. Dog synes jeg, den er mere imponerende, når man går rundt om den og ser den nedefra. 

Jeg fandt nemt selv skiltet. Lige til venstre for indgangsporten Puerta del Alcázar hænger det. Så klokken 13.45 kunne jeg e-maile et foto af mig ved skiltet, og dermed håbe på, at jeg var den første og hurtigste ved dette Unesco-sted og dermed indløse dusøren. Det har vist sig at det var jeg, og sidste krav for at få dusøren, er at denne artikel også skulle skrives. 

 

Ole Pedersen har medlemsnr. 326. Han har til dato besøgt 12 territorier og 118 lande. Tidligere i år har han bl.a. været i Sri Lanka, Maldiverne, Iran, Makedonien, Kosova og i Sydafrika.

 

 
 
Share this