Koordinaterne: 37° 38' 24" N, 112° 10' 12” V, Bryce Canyon Nationalpark, Utah, USA


Morten Haagensens billede
2015 dec

Koordinaterne: 37° 38' 24" N, 112° 10' 12” V, Bryce Canyon Nationalpark, Utah, USA

Tekst & foto: Morten Haagensen

 

Fantastiske, rødgyldne sandstenstårne, der rækker mod himlen. Det er det syn, som hvert år trækker knapt to millioner turister til Bryce Canyon i Utah. Om vinteren kan sne udstyre Bryce Canyon med en særlig flot kontrast til de høje, orange søjler. Men de rødgyldne sandstenssøjler her er fantastiske – både sommer og vinter.  Vind, regn, sne og frost har formet dem.

Der er flere muligheder for at udforske kløften. En af dem er vandrestier, hvor man kommer helt tæt på dette fantastiske landskab. Ved hvert udsigtspunkt fører stejle naturstier ned i selve dalen, og de er derfor oplagt til vandring. Man kan også vælge at køre rundt i Bryce Canyon på egen hånd eller hoppe om bord på en af de gratis busser, der kører rundt til nogle af Bryce Canyons mest berømte udsigtspunkter: Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point og Bryce Point. Vejen gennem parken er i alt ca. 30 km lang og fører forbi den ene spektakulære klippeformation efter den anden.

Bryce Canyon er kort sagt et unikt sted, som byder på fantastiske naturoplevelser. Det er især ved solopgang, at du kan opleve farvespillet i Bryce Canyon, da parkens kløfter vender mod øst.

Morten Haagensen har medlemsnr. 481. Han besøgte Bryce Canyon i 2006.

 

 

 

 

 

 

 
 
Share this