Koordinaterne: 40° 45' 30" N, 73° 58' 44" V, Rockefeller Center, New York City, New York State, USA


Jakob B Andersens billede
2015 dec

Koordinaterne: 40° 45' 30" N,  73° 58' 44" V

Rockefeller Center, New York City, New York State, USA

Tekst & foto: Jakob Birklund Andersen

Jeg har en særlig forkærlighed for høje bygninger. Ikke pga. alle trapperne eller de klaustrofobiske og overfyldte elevatorer, men pga. det usædvanlige perspektiv, de tilbyder, når man bevæger sig op i toppen af dem. Deroppe blæser vinden lige en tand kraftigere, byens påtrængende larm og støj er reduceret til en fjern summen, og den verden, man før stod midt i, præsenterer sig nu i overskuelig myrestørrelse. Det giver stof til eftertanke sådan at kunne se det hele lidt på afstand.

Selvom udsigten fra Empire State Building er formidabel, så ville jeg have et billede af selve bygningen. Derfor gik jeg en mile længere nordpå til Rockefeller Center, hvor man ca. 70 etager oppe har en perfekt udsigt over Manhattan med Empire State Building lige i midten.

På toppen ventede jeg, til solen var på vej ned, og fulgte, hvordan lysene gradvist blev tændt i kontorer og lejligheder i byens højhuse. Da mørket var totalt, begav jeg mig tilbage ned i midten af myretuen, ned til larmen, trafikmylderet og de fyldte fortove med travle folk i hastig gang på vej hjem fra arbejde eller måske på vej ud til en aftale. Jeg havde fået mit billede og var blevet en eftertanke rigere.

Jakob Birklund Andersen har medlemsnr. P615.

 
 
Share this