Rundt på Svalbard - men hvordan?


Jørgen Retsbos billede

Skrevet afJørgen Retsbo- den11 maj 2015

Land: 
Norge
Europa
Territorie: 
Svalbard, Norge

Tænker at tage fly til Longyearbyen med en ven omkring 1.7 og bo i telt på campingen der men mangler lidt info om hvilke muligheder der er for at komme lidt rundt og se andre steder som fx Pyramiden, Barentsburg, Ny Ålesund og gerne nogle dyr og isbjerge.
-og det må selvfølgelig gerne være billigt...
Hvor mange dage skal man afsætte (eller rettere kan det gøres på 5-6 dage?)
Venlig hilsen
Jørgen, medl. 666
ps. er der vandremuligheder for den uafhængige besøgende der evt. kan låne en riffel..?

Michael Buur Trærups billede

Da jeg var der for nogle år siden havde jeg booket en firhjulstrækker, men det viste sig at man ikke må køre uden for vejene, så vi kom ikke ret langt. Tog istedet på tur med båd til bræerne, fuglefjeldene og Barentsburg, og sejlede i kajak til bjergene på den anden side af fjorden ved Longyearbyen, hvor vi blev guidet op på toppen. Det var alt sammen udmærket. Du skal ikke regne med at se isbjørn i nærheden af Longyearbyen, da der ikke er is, som de kan jage fra. Vi så masser af fugle, rensdyr og polarræve. Husk at du skal søge om våbentilladelse hos sysselmanden, inden du tager derop. Det må i øvrigt være et af de få steder i verden, hvor der i vinduet til banken står at man ikke må medbringe skydevåben. Du har i øvrigt på campingpladsen mulighed for at få et naked-bathing certifikat, hvis du håber i bølgerne. Jeg var der på en lang weekend med min søn - hvis man vil op til nord-øst for at se bjørne, skal man bruge meget mere tid.

Jørgen Retsbos billede

Vi regner også med at sejle lidt rundt bl.a. til Pyramiden og så tage på bretur nær Longyearbyen med vores medbragte udstyr (vi lejer dog gevær). Mon ikke også der er lidt at opleve i byen som du skriver. Vi har kun 4 dage så det er vist det!

Jørgen Retsbo