Once Upon A Saga - Alle verdens lande uden brug af fly / Mauritanien


2015
1

Projektbeskrivelse:
Once Upon A Saga (OUAS) er en unik rejse med det formål at nå alle verdens lande i en enkelt sammenhængende rejse uden at flyve. Projektet er anslået til at tage 4-5 år og tog start ved Dybbøl Mølle d. 10/10 2013 kl 10:10

Formålet er mangfoldigt men kan kort opsummeres ved at sige:

- Det er aldrig før blevet gjort
- Verden bør vises i et bedre lys
- Det behøver ikke være dyrt at rejse
- Eventyr
- Indsigt

Dertil fik jeg æren af at rejse som goodwill ambassadør af dansk røde kors. Jeg udfører en kort historie på dansk for hvert af de 189 røde kors lande i verden. De tilsendes dansk røde kors som i relativt omfang benytter dem.

Projektets budget er sat til kr 100/dag, hvilket til tider føles som selvpineri. Men oftest rækker det til både mad, logi, transport og visum. Det hænder jeg over budgettet og andre gange under. Beløbet sponsoreres af Ross Offshore.

Yderligere information er tilgængeligt her: www.onceuponasaga.dk

Til projektets formål hedder jeg Thor, har ofte langt skæg og bærer hat. Det er et image vi har skabt da projektet ikke omhandler mig. Jeg er blot vært. Mit navn er i virkeligheden Torbjørn, jeg går oftest uden hat og til dagligt fremgår jeg med korttrimmet skæg.

Jeg tilbringer som minimum 24 timer i hvert land og prioriterer tidsmæssigt de svært tilgængelige lande over de lettilgængelige. Jeg forventer at have projektet bag mig når jeg fylder 40 år og skulle derefter gerne fortsat have mange gode rejse år ude i verden, hvor jeg kan tilbringe mere tid i de lande som interesserer mig mest.

Inden projektets start havde jeg allerede besøgt og arbejdet i 54 lande. Lande hvilke jeg alle genbesøger under OUAS.

Nogen vil kalde mig landefræser. Det er ganske rimeligt. Men man bestiger heller ikke Everest for udsigtens skyld.

Projektet er overordnet holdt nordisk for at bringe æren hjem til Norden: navn og sponsorer.