Kongelig i Swazi


2016
6

Swaziland er noget så rart som et overset turistland tæt på Afrikas største lufthavn, Johannesburg. Gennemsnittet for besøgende skulle være 1-2 dage, for de fleste kommer i egen eller lejet bil, og triller lige igennem det bette kongerige, men der er klart mere at opleve der. Swazierne er fredelige, hjælpsomme og ordentlige, og attraktionerne er der ikke noget galt med i det yderst traditionsbundne land. Vi fik et par rigtig gode dage i Mlilwane reserve, hvor vi uden guide vandrede på hippo trail, og hvor man også kunne cykle og ride i det fine landskab. Det blev køligt om aftenen (det ligger højt), så husk en rigtig sweater. En kæmpe traditionel hytte med eget bad kostede 400/nat for twin, og så boede man også lige midt i det hele.

Vi tog derefter til Sibebe Rock, den næststørste enkeltklippe i verden efter Ayers Rock i Australien, og hvis man kan li´at vandre og har styr på sin balance er det en bragende god og flot tur. Du bør have en guide med - vi bruge Swazi trails, og var yderst tilfredse. Sibebe har i øvrigt givet navn til den lokale glimrende øl, og ligger lige uden for hoved-landsbyen Mbabane. Tilsidst tog vi til Hlane nationalpark - vi bookede bare en taxa for ganske få penge, og 100 km af primært nyere motorvej senere var i løve- og næsehornsland tæt på grænsen til Mozambique. Husk at booke inden du kommer. Det er en fin park, med mange buske og træer, så man skulle arbejde lidt for at finde og se de mange dyr, til gengæld kom vi på "Rhino Walk", hvor vi med guide vandrede rundt til og med næsehornene, det var en lidt vild oplevelse, alt til ret lave priser. Og selv i konge-safarilandene Tanzania og Uganda har jeg ikke set så mange næsehorn som i denne mere beskedne nationalpark. Vi trillede med bus og taxa til Mozambique derfra, det tog kun et par timer og så var vi ved det indiske ocean, dejligt.

Swaziland kan varmt anbefales.

Der er masser af billeder her: https://www.facebook.com/pg/jacobberejst/photos/?tab=album&album_id=8733... - fb/jacobberejst