Kør-selv-ferie i Jordan


Erik Futtrup
2017
8

Kan varmt anbefales med en kør-selv-ferie i Jordan - fine forhold, lidt hullede veje, men ganske fortrinligt til at nå de mange sights.
Skal du besøge Petra (hvad man jo skal), så køb Jordan Pass (jordanpass.jo) for 70 JD (700 kr) - for den giver allerede overskud for den indeholder også visum gebyret (40 JD). Derudover er mange andre ting du ønsker at se også inkluderet i denne print-selv-billet. NB: Det kan ikke betale sig for børn under 12. Jordan pass hjemmesiden har også glimrende forslag til ruter alt efter hvad man er interesseret i.

Ankomst i Amman lufthavn er noget af det mest enkle jeg har oplevet i den region. Man kan veksle eller hæve penge lige før paskontrol hvis man skal købe visum, ellers gøres det i hæveautomat i ankomsthallen. Vi havde alt for mange Euro med - det er meget enklere at betale med kreditkort løbende på hoteller, billeje osv, og så hæve i hæveautomaterne. Billeje firmaer er til højre i ankomsthallen. Der kan være 10-20 kr i ekstra gebyr, undtagen (efter sigende) etihad bank og Jordan Kuwait bank

Resorts ved dødhavet er 'billige' i forhold til mange andre steder i verden. Tænk 100$ for dobbelt-værelse for 5* hotel. Kig trip-advisor - der er MEGET forskel på reviews af de ca. 6 resorts der ligger der. Vi boede på Crown-Plaza et par nætter, og det var fortrinligt - maden var lidt dyr - når vi var 4 kunne det bedst betale sig at købe retter i deres Libanesiske restaurant i stedet for deres 'buffet-restaurant'.

Pris-eksempler: Billeje 8 dage ved sixt: 2300 kr, godt hotel til 4 personer: 700 kr, hovedret 50-100 kr.

Vores rejserute: Jerash (romerske ruiner af første klasse), Aljoun castle (Saladin borg der aldrig blev indtaget), Jordan river valley, Madaba (verdenskendt mosaik kort i St Georges kirken, der har omdefineret historien), Mt Nebo (hvor Moses så ind i the promissed land), Mukawir - Herodes den stores palads 700m over det døde hav, Det døde hav, Bethany-beyond-the-Jordan - hvor Jesus blev døbt, Lot's cave, Shobak castle (ridder borg der holdt 2 år imod Saladins belejring) (overvej også Kerak castle), Petra (selvfølgelig, og husk også Petra-By-Night - fantastisk!), Wadi Rum, Aqaba.

Det var lidt koldt her i midt februar, ja, der var endda sne i Petra, dvs omkring 0 grader, og de er ikke alt for gode til at få varmet nok op - typisk via en A/C - optimalt er forår og efterår, men også hvor man vil møde rigtig mange turister i specielt Petra.