Weekendtur til Afrika


Carsten Hansen
2017
1

Lysten til at besøge et nyt land eller territorie er altid stor, men feriedagene i dette ferieår er brugte. Heldigvis findes der steder rundt omkring som kan besøges på en weekendtur og som er så små at der ikke er synd at bruge så lidt tid der.

Et af de steder er det spanske territorie Ceuta & Melilla. Af de 2 byer faldt valget på Melilla, fordi byen har en lufthavn med hyppige forbindelser til Malaga og Madrid. Der er 4-5 daglige afgange fra Malaga og det koster kun ca. 70 Euro for en returturbillet. Jeg fløj med Norwegian til Malaga fredag aften og så videre med Iberia (Air Nostrum) til Melilla lørdag morgen. Søndag eftermiddag fløj jeg tilbage til Danmark igen. I alt blev det til ca. 28 timer i Melilla.

Melilla har skam noget at byde på. Byen har en flot restaureret befæstet gammel bydel og et nyere centrum. Den nye del byder på spændende arkitektur, tegnet af Enrique Nieto, som var elev hos Antoni Gaudi. Takket være ham har Melilla det næststørste antal af bygninger i Katalansk Modernisme efter Barcelona. Bygningerne er flotte, men ikke helt på højde med Gaudis mesterværker i Barcelona.

I den mere bizarre afdelingen finder man den eneste tilbageværende statue af diktatoren Francisco Franco, som står på en offentlig trafikkeret vej eller plads i Spanien (se billedet) Det dobbelte grænsehegn som omgiver byen er lavet for at holde emigranter ude, men giver mindelser om den gamle grænse imellem Øst og Vesttyskland.

Et fint besøg, men 28 timer er rigeligt i Melilla.