Mere Soviet end Rusland


2017
2

Transnistrien er mere Sovjet end Rusland i dag. Det er en lille enklave, der blev løsrevet fra USSR med Moldova i 1990. De er fortsat ikke anerkendt af andre lande. Rusland har tropper i landet, grænsevagter ... Der er kyrilliske bogstaver, vejskilte mm. Der er hammer og sejl på busser og skilte med Transnitriens historie og identitet. Leninstatuer og buster står stadig foran regeringen, rådhuset og i landsbyer. Een virksomhed driver tankstationer, supermarkeder, fodboldholdet mm. Sheriff.

I små landsbyer finder man smukke klostre og landsbyliv karakteristisk for regionen.

Der er 24 timers adgang ved grænsen. Det er lettest med lokale til at hjælpe. Vi sneede inde, da der pludselig kom voldsomt snevejr midt i april. Den tunge tøsne blokerede vejene, som ikke blev ryddet. Den knækkede grene på træerne. Velsagtens fordi de allerede havde fået blade og tøsneen var tung. Træerne blokerede vejene og rev elledninger ned. Vi måtte derfor have forlænget opholdstilladelsen. Det skete i Tiraspol og gik igen uden større vanskeligheder.

Tim er den eneste amerikaner i Transnistrien. Han kører Tiraspol Hostel. Det kan anbefales at benytte ham. Han kan både klare transport til/fra Chisinau, overnatning i en lokal lejlighed hvis man ikke er bange for at bo som de lokale, rundvisning i byen og i landbyer, papirarbejde etc. Han gav sågar os en hånd med at skaffe billigere hotel og entrebilletter i Chisinau. Han fulgte også betænksomt op. tiraspolhostel@gmail.com +37368571472