Gambia - sponsorsbarnsbesøg


Charlotte Felk
2017
5

For 10 år siden valgte jeg at vi skulle støtte et gambiansk barn igennem Børnefonden (fordi barnet så taler engelsk og vi kan kommunikere direkte og sponsorbørnene bor i tilgængelige områder). Vi havde hjemmefra brugt måneder på at arrangere besøget med dansk og gambiansk Childfund. Der er over 11.000 sponsorbørn i landet og under 10 får besøg pr år, så vi fik vældig fin behandling. Vi fik besøg af en medarbejder dagen før,og på dagen kørt ind på det ret tjekkede landekontor for at møde landsdirektøren Fru Mussa og så blev vi kørt til lokalkontoret i byen Lamin,hvor de gennemgik deres systemer og journaler de har for at holde styr på alle børnene. Endelig skulle vi møde den nu 18årige Sulayman. I bilen sagde de, han forresten var til skriftlig eksamen og først kom hjem nogle timer senere...øhh... heldigvis havde hans lærere givet ham tilladelse til at udsætte eksamen til om mandagen (vi var der fredag), så han var heldigvis hjemme. Han var ENORMT sød. Lidt genert, men han tøede hurtigt op og ham og børnene blev venner med det samme. Der blev snakket, krammet, udvekslet gaver og man skulle næsten tro vi havde mødtes før. Men vi har jo også skrevet sammen i 10 år og sendt billeder m.m. så helt fremmede var vi jo ikke. Bedre kemi kunne vi i hvert fald ikke ønske os. Vi så huset, skolen, byen, sejlede en tur alle sammen og drak en sodavand på Lamin lodge (en spøjs træhyttekonstruktion på flere etager) inden Jakob gik til fredagsbøn med mændene og vi andre slappede af i huset inden Sulaymans søster diskede op med en lækker frokost (ingen syge bagefter :) som vi spiste på traditionel maner.
Familien var meget glade for vi vil støtte Sulayman til hans skole slutter som 24årig - og hvor var det fedt at vise børnene, hvad vores bidrag samt ekstra jule- og fødselsdagsgaver har gjort af forskel for dem alle.
Ellers har Gambia budt på daseferie på lækkert hotel The Lemon Creek, som er danskejet, krokodilleklap og -fodring, hyæner i karbad i dyrepark m.m.
Vi er her i regntiden og det er absolut intet problem. Hvis det regner er det normalt om aftenen.