Rundtur på Balkan


Jens Tidemann
2017
6

Da der mangler en god kyst strækning med fine strande bliver Makedonien nok aldrig et stort turistland, selvom det er et af de billigere lande at besøge i Europa.

I mangel af bedre valfarter makedonerne selv til Ohrid søen. Det er flere fine strande og klart vand. Strandene er dog meget tæt pakkede i weekenderne. Ohrid by er et besøg værd og der er flere fine gamle kirker rundt om Ohrid søen, blandt andet Sankt Naun i den sydslige ende, som ses på billedet.

Hovedstaden Skopje er nok overstået på en dag, bazaren er interessant men noget overfyldt med restauranter og andet turist tingeltangel, udsigten fra borgen er fin, den er dog pt. under restaurering, så der er begrænset adgang. Projektet med de mange statuer opstillet for at bygge en nations følelse er nok nærmere spøjst end interessant.

Har man tiden er de Stobi et besøg værd, det er ruiner fra romer riget (og tidligere). De velbevarede mosaikgulve er meget fine.

Tetovo får sjældent besøg af turister, men kommer man forbi er Sarena Dzamija er besøg værd. Det betyder den dekorerede moske og den der dekoreret med blomster møsntre både indvendigt og udvendigt. At komme ind i moskeen kan være lidt af en udfordring, det lykkedes os dog at finde en med en nøgle som låste op. Moskeen blev renoveret i 2011 så den fremstår i meget fin stand.