Rundtur på Balkan


Jens Tidemann
2017
4

På vores Balkan rundtur havde vi nogle ekstra dage til rådighed, så vi besluttede også at tage Albanien med. Fire dage er slet ikke nok, blandt andet fordi infrastrukturen har plads til forbedring. Selvom man kører i egen bil tager det tid at komme rundt i landet.

I Tirana bør man tage ud til den østlige ende af byen hvor man finder Bunk'Art. Det er et museum indrettet i en bunker bygget af Enver Hoxha. Det var her han planlagde at søge tilflugt når Nato invaderede Albanien. Der er fine udstillinger af blandt andet Enver's beboelsesrum og kommando central. Desuden er der en gennemgang af Albanien historie fra Italien invaderede landet under 2. verdenskrig og frem til i dag. Alt sammen med fine tekster på engelsk. Den sidste del af museet for moderne kunst er knap så interessant.

Når man alligevel er i den ende af Tirana kan man tage kabel banen Datji express, som på 15 minutter bringer dig op på Datji højt hævet over Tiranas støj og larm. Udsigten er fantastisk ud over Tirana og ud mod Adriaterhavet i det fjerne.