Nordkorea - midt i et storpolitisk ragnarok


Lene Dangaard
2017
4

Stor var familie og venners bekymring, da mine sommerferieplaner denne gang blev røbet! Og ja, jeg må da indrømme, at jeg også selv var mere end spændt på at besøge dette lukkede land.

Da man jo ikke kan rejse rundt på egen hånd i Nordkorea, valgte vi at få Penguin Travel til at arrangere turen, hvilket resulterede i, at vi kom med deres engelske samarbejdspartner. Vi var en lille gruppe på kun 9 bestående af 3 franskmænd, 2 italienere, 1 tuneser og så os tre danskere (294, 594 og P412).

Vi var under hele rejsen mandsopdækket af to guider Ms Kim og Mr Kim. Specielt Mr Kim var meget åben overfor alle vores spørgsmål, som han besvarede efter bedste evne og til tider med stor diplomati. Så kan man jo selv lægge til og trække fra.

Der er mange papirer til udfyldelse ved både ind- og udrejse, inkl. registrering af diverse elektroniske apparater, man medbringer. Der er løsnet en del op for kontrollen i forhold til tidligere, idet ingen af os var udsat for kontrol af vores fotoapparater eller telefoner ved udrejse. Og det var jo rigtig positivt.

Vi skulle have oplevet Mass Dance på Nationaldagen den 15. august, men uvist af hvilke grunde, var det aflyst - øv!