Spansk eventyr


Kaj L B Nielsen
2017
13

Spansk eventyr

Startende i Madrid og besøg på Prado og Reina Sofia museerne for at se de allerstørste mesterværker fra Picasso, Goya, Rafael, Bosch, Rubens og mange flere, besøg på de store pladser, katedralen og konge paladset - fantastisk by. Toledo med sin middelalderbykerne og imponerende katedral.

Andalusien rundt begyndende i Malaga, Picassos fødeby, og med sin smukke gamle bykerne og imponerende romerske udgravninger, et skønt sted at gå på opdagelse.

Turen fortsætter gennem smukke bjerge til Ronda, byen som er gennemskåret af en spektakulær 190 m dyb kløft, og hvor den moderne tyrefægtning, i følge den lokale guide, blev 'opfundet', tilbage i 1785. Videre til havnebyen Cadiz, grundlagt af fønikerne, en by som havde sin storhedstid gennem nogle århundrede, hvor byen havde eneret på handel med 'den nye verden'.

Sherry er uløseligt forbundet med Spanien, og kun produktionen i området omkring Jaréz de la Frontera må betegnes sherry.

I Sevilla med op mod 43 grader - en utrolig spændende by med det jødiske kvarter, verdens største katedral med Columbus' gravmonument, Europas største trækonstruktion, Las Setas, blandt de lokale også kaldet parasollen, eller paddehattene, en finurlig og luftig konstruktion, hvor man fra toppen har et fantastisk udsyn og byen.

Córdoba er mindst ligeså charmerende som de forrige byer, og her finder vi den imponerende Mezquita-katedral, der er bygget inde midt i en tidligere moskes søjle-skov. Moske-katedralen dækker et areal på 23.000 kvm og har plads til 40.000 mennesker. Et af turens højdepunkter.

Turen sluttes af med et andet højdepunkt, nemlig mauer-paladset Alhambra i Granada, et palads, der med sine utroligt rige dekorationer i geometriske mønstre og arabiske skrifter og detaljer, og mange gårdhaver med brug af fontæner og bassiner, er et helt magisk sted.