Krh. weekend i Polen


Ole Markussen
2018
5

Maj er en god måned for forlængede weekends ifbm.helligdage, og denne gang gik turen til først Poznan, som SAS flyver direkte til, så toget til Wroclaw, og hjem derfra direkte med SAS. Altså ganske nemt, og så bød vejret på sol og skyfrit, perfekt til at sidde med en øl og en portion piérogi på en af mange restauranter på de store rådhustorv som begge byer har. Og så er de omgivet af meget farverige huse.

Jeg elsker pierogi, både de dampede og de ovnbagte der næsten minder om empanadas, og tror jeg fik dem 2 gange dgl, men de var nu også ret populære overalt, og de restauranter der specialliserede sig i disse havde konstant kø udenfor. Og så fik jeg smagt alt fra røget øl til banan-øl, som jeg dog synes var for sød, men ok så har jeg da prøvet det også.

Det kan anbefales at bo i den gamle by i både Poznan og Wroclaw, og leje en by-cykel til at komme rundt for en enkelt dag. Reelt kan man sagtens gå rundt til seværdighederne, men det er praktisk med en cykel hvis man ankommer til en kirke som netop er lukket pga. en messe. Så kan man hurtigt cykle forbi senere efter at have tjekket udenfor hvornår der er "turist-åbent" igen.