Carsten Helsted

Carsten Helsteds billede

Mit rejseliv startede rigtigt for alvor i '95, da jeg blev færdig som el-installatør. Derefter besluttede jeg mig for at tage af sted på en 6 måneders rygsæksrejse til Indien, Nepal, Sydøst Asien, Australien & New Zealand, men kom først tilbage efter 1 år. Fra da af var jeg helt solgt til en verden fuld af gode oplevelser.

Efterfølgende blev det til 2 års arbejde i Danmark, samt en super tur til Botswana & Sydafrika i'97, hvorefter jeg følte, at der måtte ske noget mere her i livet. Så i '98 pakkede jeg sydfrugterne og flyttede 4½ år til Grønland for at arbejde for det Grønlandske Lufthavnsvæsen. Jobbet som el-installatør bragte mig rundt i store dele af landet, hvor nogle af de største oplevelser var at arbejde midt inde på Indlandsisen og overnatte derinde i telt ved -43C, samt rejserne langs østkysten, hvor jeg ofte strandede i de små bygder i flere dage på grund af dårligt vejr.

Når jeg havde ferie i min tid på Grønland gik rejserne oftest til varmere himmelstrøg. Således gik de følgende års rygsæksrejser sydover til Mexico, Belize & Guatemala i '99 og til Indonesien '00, hvor min tur endte med lidt for meget action i borgerkrigslignende tilstande på Irian Jaya. I '01 gik turen til Namibia og Sydafrika.

Jeg forlod Grønland i '02, hvorefter drømmen om at rejse fra Kenya til Sydafrika gik i opfyldelse på en 4 måneders rygsæksrejse samme år. Blandt de største highlights på turen var synet af bjerggorillaer i Rwanda, opstigningen til toppen af Kilimanjaro, og mødet med en hvalhaj i Mozambique. Herefter gik turen nærmest direkte fra Afrika til Spanien i starten af '03, hvor jeg boede 3 måneder i Valladolid (Castilia y Leon), mens jeg deltog i et spansk-kursus ved universitetet. Herfra fortsatte turen til Ægypten på dykkerferie.

I '04 stod rejseaktiviteterne på gensyn med både Grønland og Ægypten, mens '05 bragte mig en tur til Thailand, USA og et smut til Wien.


Rejsestatistik

5
67
10
72N
Camp Summit, Grønland
46S
Dunedin, NZ
5895
Kilimanjaro
5

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
Kultur og natur

Sri Lanka er et super dejligt land, med mange gode kulturralle og natur oplevelser eks Sigiria...

2017 16
By vandring

Hyggelig lille hovedstad, med nogle rigtige gode byparker.
Landet midt i årets store...

2016 2
shopping inferno og fantastiske natur

Det er noget af en kontrast at besøge Andorra, Andorra by er et shopping inferno og Pyrenæerne...

2016 4
OL & bjerge

Schweiz har budt på flot natur og masser af gode indtryk. Var en tur på OL museet i Laussane...

2016 3
Bjerge og nationaldag

Hej berejst
Liechtenstein bød på fantastisk tur i bjergene ad Furst Gina Weg på toppen af...

2016 3
Landebesøg

Så kom turen til England - og ikke kun lufthavnene. Turen er gået langs den sydlige del af...

2014 14
Landebesøg

Gambia er landet hvor alle er ens ven. Man drikker julbrew øl og spiser chiken yassa. Havde den...

2014 7
Share this