Søren Duran Duus

Søren Duran Duuss billede

Født 1981 i Colombia, hvorefter jeg snart fløj med et hvidt Lufthansa-fly mod Kongeriget Danmark. Larmede fra bagsædet i Mazda'en, da den i barndoms- og ungdomsårene stod på obligatoriske kør-selv-ferier rundt i Europa sammen med familien.

Første store rejse på egen hånd var efter gymnasiet. Jorden rundt. Panoramaudsigt i Nepal, Full Moon Party på Koh Phangan med røde og blå plasticspande med procenter i. Besøg hos krigsveteraner i 'Nam. Videre ned over Mexico og mayaindianernes Guatemala, inden Guds eget land blev krydset i Greyhound.

Anden backpackertur var et sydamerikansk eventyr. Med start og slut i Pinochets land. Ned til Kap Horn. På whale watching og kødmekka i Argentina. Copacabana og Rios nattelivs blev skyllet ind i kroppen. Blev grebet af naturen ved Iguazú-vandfaldene. Sejlede rundt på inkaernes hellige sø Titicaca. Blev opslugt af historiske og fantastiske Machu Picchu. Hen over golde Salar de Uyuni i Bolivia. Fire dage i Jeep. Ingenmandsland, støv, salt og kulde. Retur til Stillehavet.

På studietur med Fyens Stiftstidende - jeg er uddannet journalist - til den tidligere østblok i foråret ’07. Den Røde Plads var skræmmende smuk. Kreml fyldt med korrupte embedsmænd, politikere og dommere. Og så var byens metro en seværdighed i sig selv: Hvid, rød og sort marmor med guldlegeringer af hammer og segl samt gigantportrætter af landsfader Lenin. Side om side med gamle koner, der solgte nylonstrømper

Videre med nattoget til Skt. Petersborg, hvor zarens Vinterpalads overgår enhver overdådighed, fantasi - og forstand. Magt og undertrykkelse af zarens befolkning blinder én. Kunstnere og digtere sværmer her.

Estland og hovedstaden Tallin, hvor et rødt flag med et hvidt kors faldt ned fra himlen i 1219, da Valdemar Sejr indtog byen efter et blodigt slag.

Helsinki får en stjerne på for sin hyggelige og afslappende atmosfære. Videre 800 km nordpå, hvor jeg fandt varmen i julemandens (ham finnerne tror på - ikke den ægte julemand i Grønland) værksted i Lapland og samernes hovedstad, Rovaniemi, inden polarcirklen blev krydset med dybe snespor.

Vulkaner, varme kilder og laguner på Island. Menneskeforladt, stilhed og tørke i Negevørkenen, inden Grædemuren blev rørt.

Senere på jagt efter isbjørne på Svalbard uden dog at møde disse fascinerende, ekstreme, smukke og vilde, arktiske dyr. Videre i sporene på Fidel Castro.

2,5 måned med rygsæk ned igennem Mellemamerika i 2009. Fra Belize i nord til Panamakanalen i syd. Dernæst på jagt efter min biologiske mor, Barbara Duran, i Colombia. Jeg blev bortadopteret i juni 1983. Fandt hende, to biologiske søstre og deres i alt fem børn i juli 2009. I juli 2011 besøgte jeg dem sammen med mine forældre og lillebror. En unik oplevelse, hvor vi rejste med rygsæk en måned.

De seneste år er det desværre 'blot' blevet til korte og kortere ture i Grønland, Europa, Colombia og Asien.

Jeg var fra 2008 til 2015 ansat som først journalist på den grønlandske avis AG (Atuagagdliutit/Grønlandsposten) og siden som netredaktør i det grønlandske mediehus Sermitsiaq.AG.

Fra august 2015 til juli 2016 var jeg journalist på branchesitet Detailfolk.dk, som skriver nyheder til og om detailbranchen.


Rejsestatistik

5
54
6
78N
Longyearbyen, Svalbard, Norge
55S
Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina
5580
Chacaltaya, Bolivia
2
1

Besøgte kontinenter

Globen Artikler

Barcelona: Meget mere end Messi l l l 2015 dec
Barcelona: Meget mere end Messi Tekst & fotos: Søren Duran Duus FC Barcelona og det catalanske flag ses overalt i Barcelona ”Barça, Barça, Baaarça!” Sådan råber hundredtusinder af folk, da en bus...

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
Malta 2016 8
Dubai og Abu Dhabi

Dubai og Abu Dhabi er i sandhed to osteklokker midt i ørkenen, hvor ekstremer, undertrykkelse,...

2015 7
Andorra

På ski i Pas de la Casa - bogstaveligt talt på grænsen til Frankrig. Fabelagtig sne, som ikke...

2015 4
Territoriebesøg 2014 1
Landebesøg

Efter tre dage i Guilin nationalpark, hvor postkortet er fra, er turen nu gået videre til...

2014 1
Kina

Kære berejste
Mit postkort fra min tur til Kina i november 2014 er desværre ikke nået frem...

2014 15
Bermuda

Jeg var 12. til 22. juli afsted for at dække Island Games, som foregik i ekstrem hede på...

2013 11
Share this