Anne Lynge Agerbæk

Anne Lynge Agerbæks billede

Min rejsehistorie begynder, da jeg blev født med fødderne først og gik ud i verden for at opleve dens mangfoldighed.

Som barn var jeg betaget af min far, der rejste rundt i verden og kom hjem med en kuffert fyldt med spændende samlinger af udskårne trædyr, flotte stoffer, eksotiske aviser og fotos af børneliv i andre dele af verden.

Min store interesse for verden udenfor Vendsyssel blev også pirret af de vietnamesiske bådflygtninge, som kom til vores by, og særligt husker jeg at have været med til fejring af vietnamesisk nytår i den lokale hal. Det var så fremmedartet og spændende.

I min barndom gik rejserne til Norden og Europa, og så snart studenterhuen var i hus, gik turen til Afrika, hvor jeg var au pair hos en afrikaaner familie i Sydafrikas Zululand. Det var en spændende tid, hvor jeg kom tæt på Zulukongens familie. Livet i bushen og de jævnlige safarier gav mig Afrika i blodet.

Jeg har studeret i England, været med i en international studenterorganisation og boet hos medstuderende i en lang række lande. Jeg har i en periode arbejdet internationalt og været på erhvervsudveksling med Rotary.

Jeg har rejst Sydafrika tyndt i flere omgange, og rejst overland fra Sydafrika til Kenya. Asien er også kommet til at spille en stor rolle i mit liv. Jeg har rejst rundt i store dele af Asien og boet 2 år i Kina.

Jeg blev heldigvis gift med en mand, som også jævnligt må skifte pas, da det løber tør for sider. Sammen har vi fået 2 piger, som har været med på mange rejser allerede. Den ældste pige var 4 måneder, da vi rejste rundt i Australien i autocamper. Hun var 15 måneder – og den yngste pige var 3 uger, da vi flyttede til Kina, hvor min mand havde fået arbejde. Årene i Asien gav os rig mulighed for at rejse til de fleste lande i Sydøstasien.
Pigerne var blevet 4 og 6 år, da vi igen flyttede ud i verden - denne gang til USA, hvor vi har bosat os i den lille by Chagrin Falls - en lille by tæt på Cleveland, Ohio.

Mit liv er fyldt med rejser og tanker om at rejse, og jeg er føler det som et stort privilegium, at have mulighed for at opleve verdens mangfoldighed. Indtil videre er det blevet til 73 lande.


Rejsestatistik

6
73
7
78N
Longyearbyen, Svalbard
34S
Cape Point,Sydafrika
4095
Mt Kinebalu, Borneo
7

Globen Artikler

Frossent græs ved Hvítáelven, Island l l l 2016 jun
Frossent græs ved Hvítáelven, Island Tekst & foto: Anne Agerbæk   Koordinaterne: 64° 19’ 34” N 20° 7’ 16” V Om vinteren fryser vandsprøjt fra Islands berømte Gullfossvandfald til is...

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
Nytårsferie i Caribien 2017 7
Nytårsferie på Cuba 2016 12
USA - nyt hjemland

Jeg flyttede til USA, Cleveland, Ohio med min familie i januar 2016 - og året har budt på mange...

2016 300
Rejse til Iran

Efterårstur til Iran. Pigetur til Shiraz og Isfahan. Iranerne var fantastisk imødekommende,...

2015 7
Sommerferie på Cypern

Sommerferie med familien på Cypern. Vi har lejet villa med pool gennem AirBnb - genialt koncept...

2015 14
Påsketur til Monaco

Påsketur til Monaco med min søde mand. Vi boede på et skønt hotel, Metropole, og nød al den...

2015 3
Weekendtur til Canada

Weekendtur til Canada. Vi kørte rundt om Lake Erie - og så det flotte Niagara Falls. Vandfaldet...

2015 2
Share this