Stig Monrad

Stig Monrads billede

Der er beslutninger i tilværelsen, som bliver milepæle i ens personlige livshistorie. For mig blev 2 år i Tanzania som ulandsfrivillig sidst i 70'erne skelsættende på den måde, at der eksisterer et 'før' og et 'efter' denne tidsperiode - også rejsemæssigt.
Rejseblodet har altid flydt i årerne, og før Afrikaopholdet havde rygsækken først i 70'erne været et par sommerferier gennem Europa fra nord til syd godt hjulpet af ejermandens tommelfinger.
I Afrika blev rejsestilen lagt om. Jeg fik tildelt landrover til at køre ud i det fjerneste kroge af en region 1½ gang Danmarks størrelse, og i fritiden blev det piki-piki'en - en mini-motorcykel -, der gjorde det muligt at udforske nærområdet med oplagte muligheder for weekendture på feltfod.
Ferierne blev brugt i nabolandene, og i stedet for at tage direkte hjem til Danmark efter kontraktens ophør, blev det til en 5 måneders oplevelsesrig tur gennem Fjernøsten med privat besøg hos japansk ex-ulandsfrivillig i Japan som endemål.
Kulturchokket efter 2½ år i udlændighed lurede. Det blev afbødet, ved at jeg kastede mig over ny uddannelse, hvor det var muligt at integrere de nye måder at anskue verden på, som så lang tid uden for Danmarks grænser uvægerligt medfører.
Appetitten på og nysgerrigheden efter at opsøge nye områder af verden blev ikke mindre, og langtidsplanlægning af 1 års ophold i Sydamerika blev en realitet midt i 80'erne. 3 måneders arbejde blandt gadebørn i Bogota, lokal transport langs Andeskæden fra det Caraibiske Hav i nord til Ildlandet i syd, besøg hos familie i Argentina og sejlads med diverse flodbåde på Amazonfloden er nogle af de oplevelser, som står stærkt i erindringen. Har senere tre gange været tilbage på det sydamerikanske kontinent for bl.a. at besøge familie. Interessen for spansk kolonial påvirkning, indianerkultur m.v. har senere ført til rejser i Mellemamerika.
Ellers har rejseaktiviteterne været fordelt på seks kontinenter, hvor jeg har besøgt venner/bekendte eller har forsøgt at forene rejseriet med arbejde eller studieophold. Det har givet mulighed for afprøvning af egne grænser og fordomme i fremmede kulturer, samtidig med at det har givet indblik i andre folkeslags livsvilkår.
Jeg vil fortsat rejse for at lære og for at opleve, og heldigvis er der endnu mange hvide pletter på det personlige verdenskort.
Således er der til stadighed rejser i støbeskeen!
________________________________________


Rejsestatistik

6
119
11
78N
Svalbard
55S
Ushuaia, Arg.
4565
Mount Meru, Tanzania
13

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
Namibia

I havkajak blandt sæler og delfiner ud for Walvis Bay

2018 14
Victoriavandfaldene

Gensyn med Victoriavandfaldene efter 40 år - nu fra Zimbabwesiden

2018 2
Langs Kaukasusbjergene

Fra Baku gennem lavland og langs Kaukasusbjergene til Georgien.

2017 5
Iran fra nord til syd 2016 16
Kosova 2016 3
Januarferie 2016 9
Laos 2016 12
Share this