Steen Ridder

Steen Ridders billede

Mit rejseliv startede først for alvor i 81. Tog til USA med JP og Arne Myggen som rejseleder. Efter oplevelserne: Grand Canyon, Sammy Davis junior (grim, men sikken en udstråling), Yellowstone nationalpark, Golden Gate osv., tja, så var jeg solgt!

Har været heldig at nå at opleve Sovjetunionen og DDR inden murens fald. Ret uhyggeligt med den megen overvågning og hjernevaskning. Så for eks. et museum uden for Moskva, som var rejst til minde om russernes sejr over Napoleon. Faktum er blot, at det var Napoleon der vandt! Besøgte Jugoslavien før krigen - dengang kunne man godt tale med hinanden. Kina blev besøgt første gang (82 - igen i 98 og 2012) på et tidspunkt, hvor det ikke var særligt almindeligt med turister. Jeg "ved" derfor, hvordan det må være at være en kendt person :-) Ret anstrengende! Israel - når man fysisk har været i Jerusalem, tja - så forstår man bedre, hvorfor de har al den ballade. Grædemuren udgør jo fundamentet til muslimernes tredje helligste moske!

At stå i en 3.000 år gammel kongegrav i Ægypten og fornemme, at malingen dårligt nok er tør, det giver én et historisk vingesus. Luftballonturen over Nilen gav et skarpt billede af denne flods betydning for landet. Cuba - aldrig mødt så forarmet et land (på det tidspunkt) men på trods af det forbliver de tro mod Castro. Østen - utrolig fascinerende, især når man oplever det via rygsæk, det gør det nemmere at møde "menigmand". Black Riverrafting i NZ står også højt på hitlisten.

Fotograferer meget. Har i dag en samling på 65.000 billeder. Går efter personskildring plus naturbilleder. Det at "fange" en leopard med sin zoom (Kruger Nationalpark) er en stor tilfredsstillelse.

Senest er Nordkorea kommet med på listen over helt specielle ("fængslende") oplevelser! Iran er kommet med på positivlisten - en kontrast til det låste Nordkorea.

Er stadig aktiv skiløber, men 2 x brækket arm har suppleret interessen til golf. Har p.t spillet i 36 lande (288 baner), hvor især banerne i Cape Town, Filippinerne, New Zealand og Irland har været favoritterne. Arrangerer selv golfrejser - med et mord (ikke var bestilt - Irland), en bus der gik istykker, oversvømmet finale bane - hvorefter vi måtte arrangere finalen ca. 1200 km derfra, osv. Hole in one er også lavet :-)! Ivrig musikgænger og landskampgænger. EM- finalen i Göteborg står klart som den største sportsligste oplevelse.

Rejser helst off season. Hader at stå i kø (endnu en årsag til at minimere skiferierne). Elsker at sidde og betragte mennesker i dagligdagen (gerne med et glas god vin indenfor rækkevidde). Vild med vandfald (set mange) og er vild med at snorkle.


Rejsestatistik

7
81
10
78N
Svalbard
65S
Conzalez Videla
3718
Teide, Tenerife
7
1

Globen Artikler

Golf i Bangladesh: Kontrasternes tur l l l 2012 mar
Sammen med Claus, en golfkammerat, fik jeg i marts 2011 mulighed for at besøge min ven Jakob, som bor og arbejder i Dhaka om vinteren. Jakob er en meget ivrig golfspiller, hvilket jo tilfældigvis passer et par passionerede...

Rejseberetninger

Steen Ridder l l "En golftur ud over det sædvanlige…"
"En golftur ud over det sædvanlige…" af Steen Ridder   Fredag d. 28. september drog 12 golfspillere fra Mollerup Golfklub af sted på vores årlige golfturnering - "Skotland Open". I år var...

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
"The Drake Shake"

er navnet på at have overlevet en orkan på Dragenstrædet - det behøver jeg ikke igen :-) Men wow...

2017 9
Imødekommende folkefærd, trygt og rent

Dertil flot natur i de Chilenske fjorde!

2017 9
Myanmar

Myranmar var en super god oplevelse - ærlige, søde venlige mennesker - fattige, men med...

2017 6
Masser af dansk historie

Der er masser af dansk historie på øerne - dertil fantastiske bade/snorkle steder på primært St...

2016 16
Utroligt imødekommende folkefærd....

Hvor er det berigende at møde et så imødekommende folkefærd - ung som gammel! Nåe ja - man må...

2016 9
Rent og billigt!

Utroligt rent alle steder....fattigt, men med stil. Og så er det vildt billigt - bus lufthavn...

2016 5
Ringen er sluttet

Så blev ringen sluttet - retur til Norkora via DMZ - godtnok kun i 5 min. Ellers meget THUMPS UP...

2015 11
Share this