Susanna Asven

Susanna Asvens billede

Mit rejseliv har altid fulgt samfundets konjunkturer og er typisk for mange af os fra Generation X:

Jeg er født i midt-tresserne og i midt-halvfjerdserne, hvor charterturismen boomede, fik jeg min rejsedebut på en charterrejse til Mallorca efterfulgt af mange andre charterferier med familien i det sydlige Europa. Inden jeg afsluttede folkeskolen, havde jeg fløjet hele 14 gange – til stor misundelse hos mine kammerater, hvoraf mange kun havde været på en biltur ned over den tyske grænse.

I midt-firserne, hvor ungdomsarbejdsløsheden boomede, blev jeg student og da der kunne fodres svin med disse, blev de store årgange opfordret til at ”rejse ud” af landet – og dermed ud af ungdomsarbejdsløsheds-statistikken – for at samle point og forbedre karaktergennemsnittet, før der søgtes ind på videregående uddannelser. Dette råd tog jeg til mig og drog straks 4 måneder i kibbutz i Israel – efterfulgt af 2 måneder som camp counselor i the Adirondacs i New York state – efterfulgt af 2 måneders rejse gennem Mexico og op langs USA's vestkyst og tværs over staterne tilbage til New York – efterfulgt af 6 måneder i London – efterfulgt af 8 måneders rejse gennem Afrika fra Marokko til Zimbabwe – efterfulgt af endnu 2 måneder som camp counselor i staten Maine tæt ved den canadiske grænse – efterfulgt af en sommer som stewardesse på DFDS færgen ”Prins Hamlet" i fast rutefart mellem Esbjerg, New Castle og Amsterdam – efterfulgt af 3 måneder som udsending for Ungdommens Røde Kors i Uganda – efterfulgt af endnu et par måneder som underviser af amerikanske High School elever på 3-uger lange kurser i Europa, hvor fokus var EUs politiske system med rundrejse mellem Bruxelles, Luxembourg og Strasbourg.

I start-halvfemserne, hvor import, eksport og international samhandel var det nye sort, tog jeg min universitetsuddannelse (cand.negot.). Mit hovedsprog var tysk og undervejs i studiet tilbragte jeg en sommer som bartender på SAS hotellet i Hamborg og senere 2 semestre på universitetet i Berlin og 10 uger i praktik i Nürnberg. Og da lejligheden bød sig, tog jeg også en sommer på MBA-kursus i kystbyen Monterey i Californien.

Her i det nye årtusinde arbejder jeg indenfor marketing, reklame og kommunikation og rejser stadig ud, så snart jeg har muligheden. Jeg har bl.a. været 10 uger i Sydøstasien (hvor jeg fik dengue fever og næsten stillede træskoene på et hospital i Thailand) og 4 uger i Indien (hvor jeg i de første dage blev bidt af en vandrotte fra Ganges floden, hvorefter jeg i 3½ uge måtte rejse rundt med en køletaske med anti-rabies medicin og indsprøjte denne hver 3. dag ved at hugge en kanyle i låret på mig selv). Siden da har jeg også været 6 uger i Australien og 4 uger i New Zealand og slutteligt også boet et år i det naturskønne Catskills område i staten New York (her dog uden overfald af hverken livstruende sygdomme eller bidske dyr).

Formodentligt - og forhåbentligt - vil udlængslen og indfrielsen af denne altid være en del af mit liv for, som den gode, gamle digter sagde: "At rejse er at leve".


Rejsestatistik

5
56
5
61N
Trysil, Norge
45S
Te Anau, New Zealand
5000
Mount Kenya, Kenya
4
1

Globen Artikler

Dengang jeg overlevede … et myggestik l l l 2013 dec
Dengang jeg overlevede … et myggestik Tekst: Susanna Asven Foto: Wikimedia ”Show me your hands,” sagde lægen på ét af Bangkoks privathospitaler. Kvaksalver! tænkte jeg. Her står jeg stakåndet og svimmel og...
Share this